Tänavuseks aastalõpuks pakub Saku Õlletehas erilist 12 kuud laagerdunud Pühadeporterit, mille limiteeritud kogus on nüüdsest suuremates kauplustes saada.

Saku Õlletehase peaõllemeister Tarmo Tappo ütles, et nii pika valmimisprotsessiga porteri pruulimine on harv ja eriline valik. „Erinevalt heledast õllest, mille parimad maitseomadused tulevad välja just värskes õlles, mõjub tumedale kangele õllele pikk laagerdumine väga hästi. Pikalt valminud eripruul on maitselt täidlasem, pehmem ning rikkalikuma karamelliaroomi ja -maitsega kui lühema valmimisega Saku porter,“ selgitas Tappo. Tema hinnangul õnnestus tänavune porteri pruulimine hästi ja annab võimaluse siinsetel porterisõpradel midagi erilist proovida.

 

Pühadeporter on villitud 0,5liitristesse klaaspudelitesse ja pakendatud nelipakki, porteri kangus on 6,9%. Porter sobib hästi aastalõpu pidulauale ning saatma rammusamaid toitusid. Pühadeporterit on soovitatav serveerida mõõduka suurusega pokaalis temperatuuril 12-14 kraadi.

 

Eripruul Saku Pühadeporter saabus novembris müügile piiratud koguses suurematesse kauplusekettidesse, laiemalt on saadaval traditsiooniline Saku porter.

 

Londonis toimunud rahvusvahelisel konkursil 2012. aasta maailma parimate õllede valimiseks (World´s Best Beers 2012) tunnistati traditsiooniline Saku porter parimaks kangeks porteriks.