Inimeste teadlikkus oma tervisest on suurenenud koos vajadusega informatsiooni järele.

Toiduallergiaga inimese ainus ravi on hoiduda allergeene sisaldavatest toitudest, mis eeldab teadlikkust allergeenivabadest toitudest ja teadmisi allergiaid põhjustavatest ainetest.

Allergiat esineb igal kolmandal inimesel* kuid siiani ei ole toiduainetel piisavat informatsiooni toidus sisaldavate allergeenide kohta. Seetõttu tuleb arendada usaldusväärne toidu testimise meetod ning toodetele kvaliteetne ja arusaadav märgistus.

Selle nimel teevad koostööd mitmed tunnustatud teadlased Eestist. Projekti põhitäitjateks on Tartu Ülikool, Tartu Ülikooli Kliinikum, Eesti Toiduainetööstuse Liit, Icosagen Cell Factory OÜ, NAXO OÜ jt.

* World Allergy Organization, White Book on Allergy, 2011-2012

 Projekti eesmärk ja saadav kasu:

- Töötada välja tarbijate ja tootjate vajadusi arvestav test allergeenide määramiseks toidust ja tootmiskeskkonnast

 - Muuta allergeenide vaba toit kergesti leitavaks selle korraliku märgistamise abil

 - Selgitada välja Eesti elanikkonna seas levinumad toiduallergeenid ja allergia esinemisesagedus

 - Parandada ühiskonna ja tootjate teadlikkust toiduallergia kohta

            -  Töötada välja juhised allergia ennetamiseks

Usaldusväärne märgistus on viide usaldusväärsele tootele!

Ettepanekud ja küsimused: See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.