10.– 14.  oktoobrini esmakordselt toimuva Eesti avatud toidutööstuste nädala vastu on olnud suur huvi ja üle kolmandiku ekskursioonikohtadest on juba broneeritud. Kokku toimub avatud toidutööstuste nädalal Eesti toidutööstustesse üle 80 ekskursiooni.

„Registreerumine on alanud väga vilkalt ja huvi on olnud toidutööstuste külastamise vastu väga suur,“ ütles Maaeluministeeriumi Eesti toidu programmi projektijuht Kadi Raudsepp. „Mitme ettevõtte ekskursiooniprogrammid on juba täitunud ja üle kolmandiku ekskursioonikohtadest on broneeritud, kuid kiiretel registreerujatel on veel võimalusi toidutööstuste külastamiseks.“

10.– 14. oktoobrini toimuva avatud toidutööstuste nädala jooksul toimub Eesti toidutööstustesse 83 ekskursiooni. „See on harukordne võimalus tutvuda ettevõtetega, kes katavad suure osa meie toidulauast,“ ütles Kadi Raudsepp.

Tänavu võtavad avatud toidutööstuste nädalal külalisi vastu 18 ettevõtet. Külastada piima-, pagari-, joogi-, kala-, valmistoidu-, jäätise- ja kondiitritööstusi. Uksed avavad Salvest, Põltsamaa Felix, A. Le Coq, Leibur, Lõuna Pagarid, Premia Tallinna Külmhoone, Balsnack, Saku Õlletehas, Kalev, Balbiino, Ecofarm, Joel Ostrat, Eesti Pagar, Artocarpus, Estover Piimatööstus, Väike Rootsi, Saidafarm, Scanola Baltic (Olivia).

Kuna kohtade arv on piiratud, tuleb ekskursioonidel osalemiseks end eelnevalt bronn.ee keskkonnas registreerida (http://eestitoit.ee/et/content/avatud-toostuste-nadal). Sündmuse leiab Facebookis www.facebook.com/events/1738606863058364.  

Avatud toidutööstuste nädalat veavad Maaeluministeerium, Eesti Toiduainetööstuse Liit ja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda.

Avatud toidutööstuste nädal on osa müügiedenduskavast „Eesti toit 2015–2020“. Varem on Maaeluministeerium koos koostööpartneritega korraldanud selle raames Eesti toidu väljaku 2014. aasta laulupeol „Aja puudutus. Puudutuse aeg“, Eesti toidu kuu 2015. ja 2016. aastal ning 2015. ja 2016. aastal toimunud üle-eestilise avatud talude päeva.