10.–14. oktoobrini toimub esmakordselt üle-eestiline avatud toidutööstuste nädal. Külalisi võtavad alates tänasest vastu 18 Eesti toidutööstust, kokku toimub nädala jooksul üle 80 ekskursiooni.

„Esmakordselt avavad Eesti toidutööstused ühiselt oma uksed ja nädala jooksul saab üle Eesti tutvuda piima-, pagari-, joogi-, kala-, valmistoidu-, jäätise- ja kondiitritööstustega,“ ütles Maaeluministeeriumi Eesti toidu kuu projektijuht Kadi Raudsepp. „See on väga hea võimalus näha, kuidas valmib suurem osa toidust meie toidulaual. Näha saab tootmisi kalatööstusest kuni suurima toiduõlitehaseni Jõgevamaal Painkülas.“

Tänavu võtavad avatud toidutööstuste nädalal külalisi vastu 18 Harjumaa, Järvamaa, Jõgevamaa, Lääne-Virumaa, Põlvamaa, Pärnumaa ja Tartumaa ettevõtet. Kokku on plaanis üle 80 ekskursiooni ettevõtetesse.

Kuna kohtade arv on piiratud, tuleb avatud toidutööstuse nädala ekskursioonidel osalemiseks end eelnevalt registreerida http://eestitoit.ee/et/content/avatud-toostuste-nadal. „Huvi osalemise vastu on olnud suur, kuid mitmele ekskursioonile on veel kohti,“ selgitas Kadi Raudsepp.

Avatud toidutööstuste nädalat veavad Maaeluministeerium, Eesti Toiduainetööstuse Liit ja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda.

FOTOD AVAMISELT

Avalöök avatud toidutööstuste nädalale anti eile, 9. oktoobril Tallinnas AS-is Leibur, kus koolilapsed koos suuremate toidutööstuste juhtidega valmistasid Eesti unistuste võileibasid.

 

Fotogaleriiwww.facebook.com/Eestitoit/posts/10154152889929965

Allalaadimiseks www.dropbox.com/s/9pd4kvlikt7l7ef/LEIBUR.zip?dl=0

Fotod: Katrin Press/Maaeluministeerium