Prindi

Toiduliit kuulutas avatuks tänavuse Eesti parima toiduaine konkursi, kus lisaks traditsioonilistele kuld- ja hõbemärkidele ning piirkondlikele autasudele omistatakse auhind ka parimale Eesti Vabariigi juubeliaasta eritootele.

Toiduliidu juhi Sirje Potisepa sõnul on lähenev Eesti Vabariigi 100. sünnipäev toonud toidusektorisse ja poelettidele palju elevust ja originaalseid tooteid, mida ka tarbijad kahtlemata juba märganud ja maitsnud on.

„Toidutööstused on teinud suuri pingutusi selleks, et kinkida Eesti inimestele Vabariigi juubeli puhul midagi erilist ja pidulikku. Kõik selle pingutuse tulemusel turule jõudnud tooted väärivad eraldi tähelepanu ja tunnustust,“ kinnitas Sirje Potisepp.

Juba 24. aastat toimuval Eesti parima toiduaine konkursil hinnatakse möödunud aastal turule jõudnud toidutooteid ja jooke, mille seast selgitatakse välja parimad tooted erinevates toidukategooriates ning parimad tooted piirkondlikelt väikeettevõtjatelt.

Üldkonkursi hindamiskomisjon, mille tegevust juhib Tartu Ülikooli arstiteaduskonna meditsiinilise biokeemia professor, meditsiinidoktor Mihkel Zilmer, koguneb märtsis ja aprillis Tallinna Teeninduskoolis. Konkursivõitjad ning Eesti Parim Toiduaine 2018 tiitli pälvinud toode kuulutatakse välja 25. aprillil toimuval Toiduainetööstuse aastakonverentsil.

Möödunud aastal osales ühtekokku Eesti Parima Toiduaine konkursil ühtekokku 156 toodet 68 erinevalt toidutööstuselt üle Eesti. Eesti Parim Toiduaine 2017 tiitliga pärjati Saaremaa Piimatööstuse Old Saare juust.

Lisainfo:
Sirje Potisepp
Eesti Toiduainetööstuse Liidu juhataja
Tel: +372 6 484 621
Mob: +372 50 46 547