Prindi

Täna toimub Eesti Parima Toiduaine konkursil hindamine, kus valitakse välja parimad tooted kuldmärkidele kandideerivate toiduainete seast ning üks toode, mis pälvib 25. aprillil tiitli Eesti Parim Toiduaine 2018.

Toiduliidu juhi Sirje Potisepa sõnul koguneb täna ka konkursi erižürii, kes asub hindama Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva puhul turule jõudnud eritooteid.

„Parima juubeliaasta eritoote väljaselgitamiseks kokku kutsutud žürii koosneb inimestest, kellest igaüks aitab oma tööga luua ja hoida seda, mille üle eestimaalased täna ja tulevikus uhkust tunnevad – olgu selleks meie keel, ajalugu, kultuur või teadus,“ sõnas Sirje Potisepp.

Erižüriisse kuuluvad „meie aja Aavikuks“ nimetatud kalamburist Keiti Vilms, ajaloolane David Vsevjov, mulluse tantsupeo „Mina jään“ pealavastaja Margus Toomla, seto kultuuripärandi edendaja Annela Laaneots ning teaduse populariseerija, Tartu Ülikooli arstiteaduskonna meditsiinilise biokeemia professor ja meditsiinidoktor Mihkel Zilmer, kes on ühtlasi ka konkursi hindamiskomisjoni esimees.

Tänasel hindamispäeval maitseb žürii ühtekokku 46 toodet – lisaks parima juubeliaasta eritoote tiitlile kandideerivatele toodetele ka tooteid, mille seast selguvad parim mittealkohoolne jook, parim alkohoolne jook ja parim toit tervisele. Samuti asutakse hindama tooteid, mis on juba pälvinud oma kategooria hõbemärgi – nende toodete seast parim kuulutatakse tänavuse konkursi võitjaks.

Eesti Parima Toiduaine konkursi kuldmärkide võitjad tehakse teatavaks 25. aprillil toimuval Toiduainetööstuse aastakonverentsil.