Prindi

Tallinna toidumessil toimunud jõuluõllede konkursil tunnistati parimaks Saku mõdu. Mõdu eristub teistest konkursil osalenud õlledest meesisalduse ja mesise maitse poolest.

 

Saku Õlletehase peaõllemeistri Tarmo Tappo sõnul on mõdu vana ja traditsioonidega jook, mille juured ulatuvad kaugele keskaega. „Saku mõdu koostise väljatöötamisel on kasutatud ajaloolisi andmeid ja mõduretsepte, et tulemuseks oleks maitsev ja autentne Eesti mõdu. Mõdu tähtsaimaks komponendiks on kahtlemata mesi,“ rääkis Tappo.

 

Juba keskajal oli mõdu populaarne jook, mida tarbiti kuningakodades, aadlipaleedes ning kloostrites. Vanad materjalid väidavad, et kui lihtrahvas kostitas end odavama veini ja õllega, siis mõdu tarbiti kui pidujooki, mis saatis nii rahvusvahelisi lepinguid kui perekondlikke suursündmusi.

 

Saku mõdu alkoholisisaldus on 4,0%.

 

Jõuluõlle konkurss Tallinna toidumessil toimus 30. oktoobrist – 1. novembrini 2013. Lähemalt saab konkursi kohta lugeda toidumessi kodulehel http://www.profexpo.ee/foodfair/index.php?id=12682.