Toiduliit avas veebilehel Tunnetoitu.ee uue alajaotuse, kust saab mitmekülgset infot tööstustes kasutatava tooraine, transpordi, tootmise ja pakendite kohta. Samuti leiab lehelt tervisliku toitumise näpunäiteid.

 

Toiduliidu juhataja Sirje Potiseppa sõnul tekitab teadmatus, kuidas ja millest tööstused toitu valmistavad, sageli alusetuid eelarvamusi ja hirme. “Oleme veebilehele kogunud kokku teemad, mis on avalikkuses sageli kõneaineks ning millega on seotud ka paljud alusetud linnalegendid ning eksiarvamused. Veebilehelt leiab iga huviline vastused toodete koostisainete, lisaainete, toiduohutuse ja kvaliteedikontrolli kohta,“ ütles Sirje Potisepp.  “Näiteks, millest koosneb vorstide koostises olev lihamass või miks jäätised, leivad, mahlad säilivad tänapäeval ka ilma säilitusaineteta,” tõi ta välja.

 

Potiseppa sõnul on tootmises toidu valmistamine paljuski samalaadne kodus tehtavaga, kuid suuremas koguses ning karmimate hügieeninõuetega. “Me usaldame kodus tehtavat toitu, sest me teame, millest ja kuidas me selle valmistame. Veebilehega soovime muuta ka toidutootmise arusaadavaks ning avatuks,” ütles Potisepp.

 

Potisepp märkis, et tõest infot, mis aitaks orienteeruda toiduvalikut tehes, on jätkuvalt tarbijatel vajaka. “Ka sel nädalal korraldatud Toiduliidu ümarlaual jäi kõlama mõte, et inimeste teadlikkuse kasvatamisega on oluline tegeleda senisest rohkem. Ehkki tootjatel pole otsest kohustust tegeleda tarbijaharidusega, on vajadus selleks ilmne. Ka Toiduliit on teavitamisega aastaid järjepidevalt tegelenud, sest mida teadlikum on tarbija, seda vähem levivad ja suudavad segadust külvata müüdid ja legendid,“ lausus Potisepp.