Uuel aastal jätkab Leibur selgelt eristuvate terviseargumentidega toodete turuletoomist, et mitmekesistada meie tarbijate toidulauda.

 

28. jaanuaril jõuab kauplustesse D vitamiiniga rikastatud rukkitäisterajahust palaleib Päikeseleib D+. Leiburi Päikeseleib D+ pakub lihtsat ja maitsvat võimalust suurendada igapäevasest toidust saadavat D-vitamiini kogust.

D-vitamiin pole oluline vaid väikelastele,  vaid ka täiskasvanutele, aidates kaasa kaltsiumi ja fosfori normaalsele imendumisele. D-vitamiin aitab kasvada ja hoida luud ja hambad tugevatena ning lihaste talitlust normaalsena, aitab kaasa immuunsüsteemi normaalsele talitlusele ning osaleb rakujagunemise protsessis.

 

Paljudes põhjapoolsetes riikides (nt Soomes, Rootsis, Norras, USAs, Kanadas) rikastatakse täiendavalt juba aastaid toiduaineid D-vitamiiniga. Eestis on seni olnud võimalik osta rikastatud piimatooteid – nüüd, tänu Leiburile, ka täisterajahust rukkileiba.

Leib sisaldab D3-vitamiini (kolekaltsiferool), mille eelvorm tekib inimese nahas päikese toimel ja mida saab ka kalast. Vitamiini lisamisel tootesse lähtume Euroopa Liidu seadusandlusest, mille järgi on D-vitamiini päevane täiskasvanu võrdluskogus 5 µg. Selle koguse saab igapäevaselt 2 viilu uue leiva D+ söömisel.