Prindi

Avatud toiduainetööstusi soovib külastada juba ligi tuhat inimest

Avatud tööstuste nädalal külastajaid võõrustavat ettevõtete uudistamiseks on eilse seisuga soovi avaldanud 955 inimest, kuid registreerumine ekskursioonidele jätkub ja kõik huvilised on teretulnud.

26 toiduainetööstust üle Eesti pakuvad nädala vältel  huvilistele võimalust tulla tootmisettevõttesse ekskursioonile. Seniste registreerumiste põhjal on populaarsemad tööstused Kalevi kommivabrik ja jäätisetootja Balbiino. Täitunud on 30 ekskursioonigruppi, kuid veel on hulgaliselt võimalusi liituda ekskursioonidega mitmetesse teistesse ettevõtetesse.

„Olen ministrina külastanud mitmeid kodumaiseid toidutootjaid. Need käigud on olnud huvitavad ja harivad ning andnud kinnitust, et Eesti toit on kvaliteetne ja puhas. On hea, et inimesed saavad oma silmaga veenduda, et kohalik toidutootmine on väga suur väärtus ja ettevõtted teevad tänuväärset tööd meie toidulaua katmisel,“ ärgitas minister kasutama võimalust tööstustesse huvikäigule minna.

Toiduliidu juhataja Sirje Potisepa sõnul valmistab suurt heameelt, et käesoleval aastal on tööstuste nädalaga tulnud kaasa nii palju toidutootjaid, tervelt kolmandiku võrra rohkem kui mullu. „Samamoodi on rõõm tõdeda, et ka rahva huvi on olnud suur. See näitab, et inimesed hoolivad kodumaisest toidust ja tunnevad siiralt huvi selle valmistamise vastu,“ sõnas Potisepp.

„Pean väga positiivseks, et lisaks suurtele toidutööstustele soovivad selle nädala raames oma tootmist ja toodangut tutvustada ka paljud väiksemad põllumajandusettevõtted, kes väärindavad ise põllult ja laudast tulnud saadusi. Kõikidele neile, kes suvisel avatud talude päeval põllumeestele külla ei jõudnud, avaneb taas hea võimalus näha, kuidas valmib juust väikemeiereides, tehakse põnevaid maitseainesegusid või jõuab purki erinevat sorti mesi ja pudelisse kodumaine õunasiider,“ tõi esile Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhatuse liige Tiina Saron.   

Avatud toidutööstuste nädala raames toimuvad 9.13. oktoobrini ekskursioonid toiduaineid tootvates ettevõtetes. Kokku on üle Eesti avatud 26 toidutööstust Tallinnast, Tartust, Harjumaalt, Tartumaalt, Lääne-Virumaalt, Pärnumaalt, Saaremaalt, Ida-Virumaalt, Jõgevamaalt, Raplamaalt ja Põlvamaalt.

Külastajaid ootavad A. Le Coq, Andre Juustufarm, Artocarpus, Balbiino, Balsnack, Balti Veski (Veski Mati), Breti (Luke Farmimeierei), Ecofarm, Estover Piimatööstus, Jaanihanso, Kalev, Leibur, Lõuna Pagarid, Maru Food, Minna Sahver, Moe, Põltsamaa Felix, RemedyWay, Saidafarm, Saku Õlletehas, Salvest, Scanola Baltic (Olivia), Sepa mahetalu, Tallegg (HKScan Estonia), Tamme talu ürdiaed ja Uvic.

Loe avatud toiduainetööstuste nädalast lähemalt Eesti toidu kodulehelt www.eestitoit.ee  , täida osalemiseks registreerimisvorm http://eestitoit.ee/et/content/avatud-toidutoostuste-nadal-2017

ja jälgi Eesti toidu kuu sündmusi Facebookist https://www.facebook.com/Eestitoit/.

Avatud toidutööstuste nädalat veavad Maaeluministeerium, Eesti Toiduainetööstuse Liit ja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda.

Toidukuu on osa müügiedenduskavast "Eesti toit 2015-2020", mille alla kuulub Eesti toidu kuu, Eesti toidutee, aasta toidupiirkonna valimine ja avatud tööstuste nädal.