Täna Tallinna Teeninduskoolis toimunud Eesti Parima Toiduaine konkursil võidutses pagaritoodete kategoorias Eesti Pagari Pagariröst täistera ja kondiitritoodete kategoorias Kalevi Tuljak tume šokolaad täidisega. Võidutooted saavad õiguse kanda edaspidi pakendil vastavalt tunnustust Eesti Parim Pagaritoode 2017 ja Eesti Parim Kondiitritoode 2017.

Konkurssi korraldava Toiduliidu juhi Sirje Potisepa sõnul olid mõlemas kategoorias võistlustules tasavägised tooted, mille seast parima valik ei olnud hindamiskomisjonile sugugi lihtne ülesanne.

Pagaritoodetes esikoha saavutanud Eesti Pagari Pagariröst pälvis žürii kõrgeimaid punktid tänu ülitervislikule kontseptsioonile. „Võidutoode sisaldab mett ja chia seemneid ning see vastab oma täisterasisalduse poolest ka mullu paika pandud täistera mõiste kasutamise hea tava kokkuleppele. Väärt toode iga terviseteadliku inimese toidusedelis,“ kommenteeris Potisepp.

Tänase hindamispäeva lõpetas kõige magusam voor, mis kulus kondiitritoodete hindamisele. „Kondiitritoodete kategoorias pälvis komisjoni suurima sümpaatia legendaarsest käsitöökompvekist inspireeritud Kalevi tume täidisega šokolaad, mis on suurepärane näide tootearendusest, kus hinnatud maitsed leiavad endale uue väljundi,“ sõnas Toiduliidu juht.

Homme, 16. märtsil toimuval hindamisel astuvad võistlustulle kalatooted, kastmed, valmistoidud, puu- ja köögiviljatooteid ning magustoidud.