Prindi

Täna tunnustati Toiduainetööstuse aastakonverentsil Eesti Parima Toiduaine konkursi piirkondlike väike-ettevõtjate parimaid tooteid. Sel aastal otsustas hindamiskomisjon Parima Toiduaine tiitlid anda seitmele väike-ettevõtja tootele.

Lõuna-Eesti väike-ettevõtjate kategooria võidu pälvis Andre Juustufarmi Andre Prima Old juust. Põhja-Eesti parim toiduaine on Gurmeeklubi kreemjuust röstpeedi ja rõikaga ning parim jook Distilliriumi Metsis Blue Handcrafted Gin. Lääne-Eesti parim toit on Saaregurmee BabyCool sügavkülmutatud pirnipüree kuubikud ning parim jook Lahhentagge toonik Lahjentagge Kuusk ja Kardemon. Virumaa väike-ettevõtte parim toode on Moe J.J. Kurberg Kanepi viin.

Eesti Parim Lisandväärtusega Toiduaine väikeettevõttelt on Sangaste Linnase Helde mitmeviljahelbepuder seemnete ja porgandiga.

„Sel aastal osalesid piirkondlikud väike-ettevõtjad konkursil väga mitmekesise tootevalikuga. Rõõm on näha, et väike-ettevõtted suudavad valmistada tooteid alates lastetoidust kuni alkohoolsete jookideni ning nende kõigi kvaliteet on ühtlaselt kõrge,“ kommenteeris Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp.  

Toiduliidu juhataja sõnul aitab konkursil osalemine väike-ettevõtjate tuntust tõsta ning seeläbi ka suuremate kaupluste lettidele jõuda. „Eesti Parima Toiduaine konkursi tiitel avab sageli nišitooteid pakkuvatele väike-tootjatele ukse suurtesse jaekettidesse. Tänu sellele leiame täna kauplustest kõrvuti nii suur- kui väike-tootjate tooteid - mitmekesine valik kodumaist toitu pakub midagi igale maitsele ja rahuldab ka nõudlikuma tarbija vajadused,“ tunnustas Potisepp Eesti toidutootjate tublit tööd.

Eesti Parima Toiduaine piirkondliku konkursi võitjad valiti välja 62 toote seast. Enim osalejaid oli Lääne-Eestist, kus võistlesid tiitli pärast 25 toodet. Põhja-Eestist esitati piirkondlikule konkursile 22 toodet, Lõuna-Eestist 10 ning Virumaalt 4.

Konkursi uudiseid saab jälgida siit: https://www.facebook.com/EestiParimToiduaine/

Lisainfo:
Sirje Potisepp
Eesti Toiduainetööstuse Liidu juhataja
Tel: +372 6 484 621
Mob: +372 50 46 547

 

Fotod: https://tinyurl.com/yxpyh2co