Prindi

9.–13. oktoobrini toimuval avatud toidutööstuste nädalal on ettevõtteid külastanud juba ligi 600 inimest. Ekskursioone oma tootmisesse korraldab tänavu 26 toidutööstuse ettevõtet. Ekskursioonidele registreerimine on veel avatud.

Enim on külastatud Felixit (119 korda), populaarsed on ka Saidafarm ja A Le Coq.  Gruppide täituvused olid suured ka Uvicis, Lõuna Pagarites ja Salvestis.

26 toiduainetööstust üle Eesti pakuvad nädala vältel huvilistele võimalust tulla tootmisettevõttesse ekskursioonile. Sellel aastal on kaasatud ka väiksemaid toidutööstusi, kes paistsid silma avatud talude päeval. Näiteks ootab külla Jaanihanso siidrivabrik, Sepa mahetalu ja Tamme talu ürdiaed.

Külastajaid ootavad A. Le Coq, Andre Juustufarm, Artocarpus, Balbiino, Balsnack, Balti Veski (Veski Mati), Breti (Luke Farmimeierei), Ecofarm, Estover Piimatööstus, Jaanihanso, Kalev, Leibur, Lõuna Pagarid, Maru Food, Minna Sahver, Moe, Põltsamaa Felix, RemedyWay, Saidafarm, Saku Õlletehas, Salvest, Scanola Baltic (Olivia), Sepa mahetalu, Tallegg (HKScan Estonia), Tamme talu ürdiaed ja Uvic.

Avatud toidutööstuste nädalat veavad Maaeluministeerium, Eesti Toiduainetööstuse Liit ja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda.

Avatud toidutööstuste nädal on osa müügiedenduskavast „Eesti toit 2015–2020“, mille alla kuulub ka Eesti toidu kuu, Eesti toidutee ja aasta toidupiirkonna valimine.

Neljapäevaks ja reedeks on ligi 1000 ekskursioonikohta veel saadaval. Ekskursioonidele saab registreeruda www.eestitoit.ee