Tallinna Teeninduskoolis, koostöös Eesti Toiduainetööstuse Liiduga toimuvad 30. jaanuaril 2015 kell 10.00 Teko meistrivõistlused, kus testitakse võistlustingimustes kõikide erialade õpilaste paremikku.

Kuldne Kulp 2015 võistlus selgitab välja parima koka.
Võistlusel kasutatakse tooraineid, mis valiti välja konkursil Eesti Parim Toiduaine 2014:
Eesti Parim Toiduaine 2014 kuldmärk – Farmi Köögi Kreeka jogurtite sari, Maag Piimatööstus AS
Parim Toode Virumaa Väikeettevõttelt - Külmkuivatatud maasikas, Freezedry OÜ
Parim Toode Lääne-Eesti Väikeettevõttelt - Mustsõstraketšup, Kuressaare Jäätis OÜ

Eelvoorus tuleb noorkokal koostada kirjalikult pidulik lõunasöök, mis koosneb pearoast ja desserdist, lähtudes toidukorvis olevast toorainest ning võttes arvesse Eesti toidukultuuri. Pearoog tuleb valmistada pardi rinnafileest ja mustasõstraketšupist ning dessert Kreeka jogurtist ja kuivkülmutatud maasikatest. Mõlemat rooga valmistavad võistlejad 2 portsjonit. Lõppvoorus see kõik teostada ning valmistada isutekitaja, mis on söödav näppudega ja mis koosneb küpsetisest ja vahust või kreemist.

Kokkade seitsmevõistlus 2015

Võistlusel kasutatakse tooraineid, mis valiti välja konkursil Eesti Parim Toiduaine 2014:
Kuldmärgi võitja:    
Eesti Parim Toit Tervisele 2014 – Tere piim D-vitamiiniga 2,5%, Tere AS
Hõbemärgi võitja:   

Eesti Parim Köögiviljatoode 2014 - Kodune marineeritud kurk küüslaugu ja mustasõstralehtedega, Põltsamaa Felix AS

Parim Toode Lõuna-Eesti väikeettevõttelt - Manu hõrk jõhvikakaste, MTÜ Peipsimaa Kogukonnaköök

Osalejad said tänavu aastal omale võistlusülesandeks valmistada etteantud toidukorvi alusel 4 portsjonit pearooga hakklihast ja köögiviljadest ning 4 pannkooki lisandiga. Võistluse teeb eriliseks see, et toiduvalmistamine on jagatud kuueks etapiks, kus kolmeliikmelise võistkonna üks liige valmistab ette tooraine ja järgmine liige kasutab seda näiteks kastme valmistamisel. Võisteldakse järgemööda vastavalt loosile, seega kõik peavad oskama nii hakkliha käsitseda kui ka pannkoogi jaoks desserti valmistada. Toidud kaunistatakse ja serveeritakse kogu meeskonnaga.

Lisaks võistlevad kelnerid, müüjad, puhastusteenindajad, majutusteenindajad, pagarid ja kondiitrid.


Võistluste kohtunikeks on oma ala professionaalid, kellelt pärast närvesöövat ja pingelist võistlust oodatakse kommentaare, mis läks hästi ja milles võiks veel paremaks areneda.

Autasustamine. Kolme paremat osalejat autasustatakse diplomi ja kingitusega. Žüriil on õigus välja anda eripreemiaid. Häid tulemusi näidanud õpilastel on tulevikus võimalik esindada kooli nii vabariiklikel kui rahvusvahelistel võistlustel.