Eesti Toiduainetööstuse Liidu eestvedamisel läbiviidud koolitused, infopäevad ja konverentsid

2007

·         HACCP koolitus. 8 akadeemilist tundi. Läbiviija Eesti Maaülikool. Lektor: Katrin Laikoja. Osalejaid: 70

·         Toiduohutuse juhtimissüsteemi ISO 22000:2005 koolitus. 8 akadeemilist tundi. Läbiviija Bureau Veritas Eesti OÜ. Lektorid: Maret Pärn, Katrin Laikoja. Osalejaid: 40

·         Toiduainetööstuse aastakonverents. 8 akadeemilist tundi. Läbiviija Eesti Toiduainetööstuse Liit. Osalejaid: 170

·         Müügijuhtide täiendkoolitus. Management & Marketing Consulting OÜ. Osalejaid 40.

·         Seminar: Erinevate rasvade kasutamine toiduainetööstuses. 8 akadeemilist tundi. Läbiviija Eesti Toiduainetööstuse Liit. Lektorid: prof. Antti Aro (Soome), Veronika Vassiljeva, Jan-Olof Lidefelt (Rootsi), Külli Johanson, Sirje Potisepp. Osalejaid: 45

·         Seminar Tallinna Ettevõtluspäeval „Toiduainetööstus - töötleva tööstuse lipulaev“. 3 akadeemilist tundi. Lektorid Annela Laaneots, prof Raivo Vokk, Riho Niils. Osalejaid: 60.

2008

·         Analüüsimeetodid toiduainete tööstuses. 10 akadeemilist tundi. Läbiviija Labexpert OÜ. Lektorid: Marika Urke, Anna Mihalevski, Vaimi Nõmm, Ola Hult (Rootsi), Peeter Kirss, Raivo Olmet. Osalejaid: 20

·         Labori- ja kvaliteedipersonali koolitus. 24 akadeemilist tundi. Läbiviija TFTAK. Lektorid: Küllike Birk, Tiina Krisiunaite, Inga Sarand, Ingrid Sumeri, Katrin Laos, Liisa Arike, Ivar Järving, Lilian Järvekülg, Toomas Paalme. Osalejaid: 40

·         Toidu sensoorse analüüsi koolitus. 12 akadeemilist tundi. Läbiviija Tallinna Tehnikaülikooli Toiduainete Instituut. Lektorid: Erge Tedersoo, prof. Raivo Vokk. Osalejaid: 26

·         Tootmisjuhi koolitus. 16 akadeemilist tundi. Läbiviija Rafiko Kirjastus OÜ. Lektor: Sander Karu. Osalejaid: 25

·         II Toiduainetööstuse aastakonverents. 8 akadeemilist tundi. Läbiviija Eesti Toiduainetööstuse Liit. Osalejaid: 200

·         Meeskonnakoolitus. 8 akadeemilist tundi. Läbiviija Alfa Koolitusvahendus OÜ. Lektor: Teet Reedi. Osalejaid: 266 (14 ettevõtte meeskonnad).

·         Müügijuhtide täiendkoolitus II. Management & Marketing Consulting OÜ. Osalejaid 50.

·         Projektijuhtimise koolitus toiduainetööstuse juhtidele. 16 akadeemilist tundi. Läbiviija Helvetia Balti Partnerite OÜ. Lektor: Algis Perens. Osalejaid: 55

·         Seminar Tallinna Ettevõtluspäeval „Toiduainetööstus - töötleva tööstuse lipulaev“. 3 akadeemilist tundi. Lektorid Mare Reimann, prof Raivo Vokk, Sirje Potisepp. Osalejaid: 60.

 

2009

·         HACCP koolitus. 8 akadeemilist tundi. Läbiviija Eesti Maaülikool. Lektorid: Gun Wirtanen (Soome), Priit Soosaar. Osalejaid: 40

·         Koolitus standardile EVS-EN ISO 22005:2008 Jälgitavus sööda ja toidu tootmise ahelas. 8 akadeemilist tundi. Läbiviija Eesti Standardikeskus. Lektorid: Urmas Karileet, Maret Pärn, Siret Sõmer. Osalejaid: 30

·         Toiduainetööstuse tootearenduspäevad. 18 akadeemilist tundi. Läbiviija InnoEurope. Lektorid: Margus Žuravljov, Aigar Vaigla, Tanel Ainla, Toomas Danneberg, Tiina Rühka, Evi Napp, Alar Kolk, Tõnu Hein, Katre Kõvask. Osalejaid: 165

·         Tootmisjuhi koolitus. 16 akadeemilist tundi. Läbiviija EDU Konsultatsioonid. Lektor: Jüri Kuslapuu. Osalejaid: 45

·         III Toiduainetööstuse aastakonverents. 8 akadeemilist tundi. Läbiviija Eesti Toiduainetööstuse Liit. Osalejaid: 200

·         Juhtimise ja motivatsioonisüsteemide koolitus toiduainetööstuse juhtidele. 16 akadeemilist tundi. Läbiviija Inscape Koolitus OÜ. Lektorid: Dmitri Volov, Mati Sööt. Osalejaid: 50.

·         Seminar Tallinna Ettevõtluspäeval „Toiduainetööstus - töötleva tööstuse lipulaev“. 3 akadeemilist tundi. Lektorid Julia Deikina, prof Raivo Vilu, Sirje Potisepp. Osalejaid: 60.

 

2010

·         Ohuanalüüsi koostamine ja kriitiliste kontrollpunktide määramine enesekontrolli plaani raames. 8 akadeemilist tundi. Läbiviija Ertek Baltic OÜ. Lektor: Kai Abram. Osalejaid: 40

·         Toiduhügieeni sisekoolitaja kursus. 16 akadeemilist tundi. Läbiviija Invicta OÜ. Lektor: Mihkel Pärjamäe. Osalejaid: 20

·         Keskastme toiduhügieeni 24H koolitus. 24 akadeemilist tundi. Läbiviija Tallinna Tehnikaülikooli Toiduainete Instituut. Lektorid: prof. Raivo Vokk, Aino Kann, Erge Tedersoo, Tiina Veskus, Marju Laasik. Osalejaid: 30

·         Toiduainetööstuse tootearenduspäevad. 18 akadeemilist tundi. Läbiviija InnoEurope. Lektorid: Aivar Hanson, Petri Silferberg (Soome), prof Raivo Vokk, Sirje Potisepp, Katre Kõvask, Marek Viilol, Anne Tääkre, Gunnar Obolenski, Marko Saue, Neeme Rõõs, Margus Klaar, Kristjan Port, Mae Kivilo, Monika Järg, Inga Paenurm, Marje Kokk, Tiiu Rand, Kuldar Leis, Asso Lankots. Osalejaid: 135

·         Toiduainetööstuse tootlikkuse päevad. 10 akadeemilist tundi. Läbiviija InnoEurope. Lektorid: Aavo Heinlo, Aet Altroff, Kristel Laud, Anne Mere, Kuldar Leis, Tiit Nuudi, Ülo Kivine, Tauno-Jussi Onoper, Eedo Kalle, Aivar Aus, Sirje Potisepp, Riina Rohelaan. Osalejaid: 60

·         IV Toiduainetööstuse aastakonverents. 8 akadeemilist tundi. Läbiviija Eesti Toiduainetööstuse Liit. Osalejaid: 240

·         Seminar Tallinna Ettevõtluspäeval „Toiduainetööstus - töötleva tööstuse lipulaev“. 3 akadeemilist tundi. Lektorid Tiina Rühka, Urmas Sannik, Mai Maser. Osalejaid: 60.

2011

·         HACCP system verification. 8 akadeemilist tundi. Läbiviija Bureau Veritas Eesti OÜ. Lektor: MSc Inge Dorthe Hansen (Taani). Osalejaid: 45

·         Infopäev „Disain ja pakend toiduainetööstuses“. 3,5 akadeemilist tundi. Läbiviija Eesti Toiduainetööstuse Liit. Lektorid: Sirje Potisepp, Ruth-Helene Melioranski, Külli Johanson, Julia Deikina-Vään. Osalejaid: 50

·         Toiduaohutuse juhtimissüsteemi siseaudiitorite koolitus. 16 akadeemilist tundi. Läbiviija TJO Konsultatsioonid. Lektor: Tauno-Jussi Onoper. Osalejaid: 50

·         Toiduainetööstuse tootearenduspäevad. 18 akadeemilist tundi. Läbiviija InnoEurope. Lektorid: Sirje Potisepp, Rainer Tammet, Aivar Voog, Margus Kupp, Aivar Hanson, Anne Reinkort, Gunnar Obolenski, Susanne Kettler (Saksamaa), rabbi Yisroel Hollander, Taavi Melk, Mart Viilipus, Anu Puusaag, Kalev Kaarna, Hando Sinisalu, Alar Pink, Katre Kõvask. Osalejaid: 150

·         Toiduainetööstuse tootlikkuse päev. 5 akadeemilist tundi. Läbiviija InnoEurope. Lektorid: Aimar Altosaar, Urmas Sannik, Lembit Loo, Veigo Kell. Osalejaid: 30

·         Tootmise juhtimine. 16 akadeemilist tundi. Läbiviija EBS Juhtimiskoolituse Keskus. Lektor: Jaak Lavin. Osalejaid: 25

·         V Toiduainetööstuse aastakonverents. 8 akadeemilist tundi. Läbiviija Eesti Toiduainetööstuse Liit. Osalejaid: 250

·         Seminar Tallinna Ettevõtluspäeval „Ettevõtluskultuur ja partnerlus toiduainetööstuses“. 3 akadeemilist tundi. Lektorid Kuldar Leis, Elar Ollik, Madeleine Tults. Osalejaid: 60.

 

2012

·         HACCP system verification. 8 akadeemilist tundi. Läbiviija Bureau Veritas Eesti OÜ. Lektor: MSc Inge Dorthe Hansen (Taani). Osalejaid: 20

·         Kulu- ja juhtimisarvestuse koolitus. 16 akadeemilist tundi. Läbiviija Rafiko OÜ. Lektor: Sander Karu. Osalejaid: 25

·         Sissejuhatav osa toiduainetetööstuse mikrobioloogiliste uuringute läbiviimiseks koos praktilise osaga. 8 akadeemilist tundi. Läbiviija Eesti Keskkonnauuringute Keskus. Lektorid: Eve Usin, Triin Kase, Mailis Laht, Katrin Lehiste. Osalejaid: 25

·         Märgistuse seminar toiduainetööstuse ettevõtetele. 4 akadeemilist tundi. Läbiviija Eesti Toiduainetööstuse Liit. Lektorid: Sirje Potisepp, Külli Johanson, Julia Deikina-Vään, Juta Jaama, Tiiu Rand. Osalejaid: 80

·         Toiduohutussüsteemi (ISO 22000) siseaudiitori koolitus. 8 akadeemilist tundi. Läbiviija Bureau Veritas Eesti OÜ. Lektor: Maret Pärn. Osalejaid: 25

·         Keskastme toiduhügieeni 24H koolitus. 24 akadeemilist tundi. Läbiviija Tallinna Tehnikaülikooli Toiduainete Instituut. Lektorid: prof. Raivo Vokk, Aino Kann, Erge Tedersoo, Tiina Veskus, Marju Laasik. Osalejaid: 60

·         Toiduainetööstuse tootearenduspäevad. 18 akadeemilist tundi. Läbiviija InnoEurope. Lektorid: Liina Jents, Gunnar Obolenski, Anne Muldme, Marge Reinap, Sirje Potisepp, Juta Jaama, prof. Raivo Vokk, Martti Muna, Tagli Pitsi, Ander Ojandu, Nike Haefeli (Saksamaa), Andres Kuusik. Osalejaid: 150

·         Tootmise juhtimine. 16 akadeemilist tundi. Läbiviija Invicta OÜ. Lektorid: Olev Nilisk, Tea Trahov. Osalejaid: 30

·         VI Toiduainetööstuse aastakonverents. 8 akadeemilist tundi. Läbiviija Eesti Toiduainetööstuse Liit. Osalejaid: 250

·         Seminar Tallinna Ettevõtluspäeval „Edukad tooted tootekonkursil Eesti Parim Toiduaine“. 3 akadeemilist tundi. Lektorid Katre Kõvask, Kadri Tiitso, Triin Lõoke, Tiina Rühka, Veiko Pak, Alar Pink. Osalejaid: 60.

 

2013

·         Laborikoolitus toiduainetööstuse töötajatele. 16 akadeemilist tundi. Läbiviija Veterinaar- ja Toidulaboratoorium. Lektorid: Külli Tisler, Mati Roasto. Osalejaid: 30

·         Märgistuse seminar toiduainetööstuse ettevõtetele. 4 akadeemilist tundi. Läbiviija Eesti Toiduainetööstuse Liit. Lektorid: Sirje Potisepp, Külli Johanson, Tiiu Rand, Andres Tover. Osalejaid: 75

·         Pesusüsteemide infopäev. 4 akadeemilist tundi. Läbiviija Eesti Toiduainetööstuse Liit. Lektorid: Sirje Siirde, Ülle Hödrejärv, Raimond Ohak, Peeter Taim, Inna Kirjanova, Jaagumart Merimaa. Osalejaid: 40

·         Koolitus „Seadmete tootlikkuse tagamine läbi parema hoolduse ja käitamise süsteemi“. 16 akadeemilist tundi. Läbiviija EDU Konsultatsioonid OÜ. Lektor: Sander Karu. Osalejaid: 15

·         Toidu sensoorne analüüs. 8 akadeemilist tundi. Läbiviija TFTAK. Lektorid: Loreida Timberg, Rain Kuldjärv, Kristel Vene. Osalejaid: 75

·         Keskastme toiduhügieeni 24H koolitus. 24 akadeemilist tundi. Läbiviija Tallinna Tehnikaülikooli Toiduainete Instituut. Lektorid: prof. Raivo Vokk, Erge Tedersoo, Tiina Veskus, Marju Laasik. Osalejaid: 30

·         Keskastme toiduhügieeni 24H koolitus. 24 akadeemilist tundi. Läbiviija Eesti Maaülikool. Lektorid: Katrin Laikoja, Mati Roasto. Osalejaid: 25

·         Toiduainetööstuse tootearenduspäevad. 18 akadeemilist tundi. Läbiviija InnoEurope. Lektorid: Aivar Voog, Gunnar Obolenski, Iiris Viitmaa, Indrek Kaing, Indrek Rahi, Simmo Põllu, Sirje Potisepp, Kristi Pärn, Pille Petersoo, Tiina Saar, Kai Krashevksi, Urmas Vilmann, Nele Hendrikson, Piet Boerefijn, PhD Mihkel Zilmer. Osalejaid: 150

·         VII Toiduainetööstuse aastakonverents. 8 akadeemilist tundi. Läbiviija Eesti Toiduainetööstuse Liit. Lektorid: Enn Kunila, Sirje Potisepp, Ardo Hansson, Olle Horm, Anti Orav, Helir-Valdor Seeder, Mihkel Zilmer, Jari Kukkonen, Jaanus Vihand, Teet Soorm, Kaido Kaare, Maido Solovjov. Osalejaid: 250

·         Seminar Tallinna Ettevõtluspäeval „Toiduainetööstuse tulevikuvõimalustest – piiratud või piiramata“. 3 akadeemilist tundi. Lektorid Prof Raivo Vilu, Maarit Maremäe, Sirje Potisepp. Osalejaid: 60.

 

2014

·         Laborikoolitus toiduainetööstuse töötajatele. 16 akadeemilist tundi. Läbiviija Veterinaar- ja Toidulaboratoorium. Lektorid: Mihkel Mäesaar, Toomas Kramarenko, Vaimi Nõmm, Heli Reinet, Külli Tisler, Mati Roasto. Osalejaid: 30

·         Märgistuse seminar toiduainetööstuse ettevõtetele. 4 akadeemilist tundi. Läbiviija Eesti Toiduainetööstuse Liit. Lektorid: Sirje Potisepp, Külli Johanson, Tiiu Rand. Osalejaid: 100

·         Puhastuspäev. 8 akadeemilist tundi. Läbiviija Puhastusimport OÜ. Lektorid: Andres Arrak, Marge Vellesalu, Tiina Tšatšua, Helge Alt, Maurizio Sorrone (Itaalia), Andre de Reus (Holland). Osalejaid: 15

·         Toidu sensoorne analüüs. 8 akadeemilist tundi. Läbiviija TFTAK. Lektorid: Rain Kuldjärv, Kristel Vene, Sirli Seisonen, Keili Kajava, Edgar Kelman, Mariliis Holm. Osalejaid: 45

·         Keskastme toiduhügieeni 24H koolitus. 24 akadeemilist tundi. Läbiviija Tallinna Tehnikaülikooli Toiduainete Instituut. Lektorid: prof. Raivo Vokk, Erge Tedersoo, Tiina Veskus, Marju Laasik. Osalejaid: 20

·         Keskastme toiduhügieeni 24H koolitus. 24 akadeemilist tundi. Läbiviija Eesti Maaülikool. Lektorid: Katrin Laikoja, Mati Roasto. Osalejaid: 25

·         Toiduainetööstuse tootearenduspäevad. 12 akadeemilist tundi. Läbiviija Koiv Invest OÜ. Lektorid: Sirje Potisepp, Felor Sakias, Ruth Tomson, Oindrek Maripuu, Marek Viilol, Gunnar Obolenski, Julie Van Gansewinkel (Holland), Eva Abram, Johann-Peter Schuhwerk (Saksamaa). Osalejaid: 120

·         Koostöö konverents „Koostöö või võimuvõitlus“. 4 akadeemilist tundi. Läbiviijad Eesti Toiduainetööstuse Liit ja Eesti Kaupmeeste Liit. Lektorid: Sirje Potisepp, Anne Reinkort, Marika Merilai, Kaul Nurm, Janne Koivisto (Soome), Oliver Rist, Katrin Riisalu, Margus Amor, Susan Luitsalu-Miil. Osalejaid: 90

·         VIII Toiduainetööstuse aastakonverents. 8 akadeemilist tundi. Läbiviija Eesti Toiduainetööstuse Liit. Lektorid: Ivari Padar, Maris Lauri, Ants Promann, Katre Kõvask, Glen Hodgson (Suurbritannia), Mella Frewen (Iirimaa), Tagli Pitsi, Sirje Potisepp. Osalejaid: 275

·         Seminar Tallinna Ettevõtluspäeval „Nutikad tehnoloogiad toidutööstuses“. 3 akadeemilist tundi. Lektorid Urmas Sannik, Ene Tammsaar, Nele-Riin Koskaru. Osalejaid: 60.

2015

·         Toidukäitleja enesekontrollisüsteemi (HACCP) loomine ja rakendamine. 8 akadeemilist tundi. Läbiviija Atlanto Arendus OÜ. Lektor: Katrin Valgma. Osalejaid: 25

·         Infopäev toiduseaduse muutmise teemal. 6 akadeemilist tundi. Läbiviija Eesti Toiduainetööstuse Liit. Lektorid: Külli Johanson, Tiiu Rand, Anneli Tuvike, Siret Dreyersdorff. Osalejaid: 55

·         IX Toiduainetööstuse aastakonverents. 8 akadeemilist tundi. Lektorid: Veljo Ipits, Peeter Koppel, Urmas Kruuse, Rainer Tammet, Asso Lankots, Kristjan Lepik, Igor Rõtov, Edgar Kolts, Hanno Tomberg, Sirje Potisepp. Osalejaid: 300

·         Projekti Allergofood lõpukonverents „Toiduallergia – hirmud ja tegelikkus“. 6 akadeemilist tundi. Läbiviija Eesti Toiduainetööstuse Liit. Lektorid: Svetlana Sergejeva, Teet Pullerits, Berit Pilden-Sarv, Vassili Novak, Viia Kõiv. Osalejaid: 300

·         FSSC 22000 teemaline koolitus. 8 akadeemilist tundi. Läbiviija Bureau Veritas Eesti OÜ. Lektor: Maret Pärn. Osalejaid: 25

·         Toiduohutuse juhtimissüsteemi standardi IFS (International Food Standard) nõuded ja nende nõuete rakendamine. 8 akadeemilist tundi. Läbiviija Ertek Baltic OÜ. Lektor: Kai Abram. Osalejaid: 15.

·         Toiduhügieeni 24H koolitus, 24 akadeemilist tundi. Läbiviija Tallinna Tehnikaülikool, Lektorid: prof. Raivo Vokk, Tiina Veskus, osaleijaid: 15

·         Siseaudiitori koolitus, 8 akadeemilist tundi. Läbiviija Ertek OÜ. Lektor: Kai Abram

·         Laborikoolitus, 7 akadeemilist tundi. Läbiviija Net-Foodlab Eesti OÜ. Lektori: Raimond Ohak

2016

·         X Toiduainetööstuse aastakonverents, 8 akadeemilist tundi. Lektorid: Veljo ipits, Tõnu Mertsina, Urmas Kruuse, Anne Mere, Liina Kähri, Tagli Pitsi, Raivo Vokk, Ivi Normet, Martin Hanson, Kaido Kaare. Moderaatorid: Sirje Potisepp ja Ülo Kivine. Osalejate arv: 320

·         Ajajuhtimise koolitus, 8 akadeemilist tundi. Läbiviija Adenda OÜ. Lektor: Virve Roosimägi, osalejaid: 12

·         Tasakaalustatud Toitumise Konverents, 8 akadeemilist tundi. Lektorid: Tagli Pitsi,Svetlana Zergejeva, Mihkel Zilmer, Inga Villa, moderaator Sirje Potisepp. Osalejate arv: 180

·         Infopäev „Ressurssdie säästmine ettevõttes“, läbiviija: Eesti Toiduainetööstuse Liit. Esinejad: Oliver Olt, Aivar Uutar, Mihkel Krusberg, Siim Umbleja, Indrek Raide, Andres Leotoots. Osalejate arv:25

·         Kvaliteedijuhi koolitus, 8 akadeemilist tundi. Läbiviija: TJO Koolitused OÜ, lektor: Tauno Jussi Onoper. Osalejate arv:15

·         Puhastuspäev, 8 akadeemilist tundi. Läbiviija Puhastusimport OÜ. Lektorid: Ardo reinsalu, Anu Virovere, Ville Jehe, Kaido Pajumaa, Helge Alt, Kalle Pilt, Christian Geidinger, Kurmet Vasser. Osalejaid: 10

·         Laboriteemaline seminar, 7 akadeemilist tundi. Läbiviija: Tartu Veterinaar- ja Toidulaboratoorium. Lektor: Toomas Kramarenko. Osalejaid:25

  • 24h Toiduhügieeni koolitus, 24 akadeemilist tundi. Läbiviija: Eesti Maaülikool. Osalejad: 18
  • Koostöökonveretns, 6 akadeemilist tundi. Esinejad: Marko Udras, Triin Kaare, Raul Altmäe, Jaanus Vihandi. Moderaator: Sirje Potisepp. Osalejaid:120
  • Tootearenduspäevad (2 päeva), 14 akadeemilist tundi. Lektorid: Kadri Kroon, Kirti Asperk, Ester Eomõis, Madeleine Tults, Eero Merilind, Tiina Hiiob, Kristin Salupuu

2017

  • Toiduliidu tervise- ja maksukonverents: Kuidas Eesti vormi saada?, 7 akadeemilist tundi. Esinejad: Nele Normak, Eha Nurk, Marek Viilol, Ave-Stina Udam, Kaarel Zilmer, Dirk Jacobs, Niels Hald, Sigrid Ligne. Moderaator: Andreas Kaju. Osalejad: 110
  • Infopäev: Toiduohutuse õigusaktid, 7 akadeemilist tundi. Lektorid: Maia Radin, Ebe Meitern, Külli Suurvarik, Külli Juhanson, Martin Minjajev, Ingrid Vesmes. Moderaator: Kairi Ringo. Osalejad: Tartus 70 ja Tallinnas 70
  • Infopäev: Toiduteabe esitamise infopäev, 7 akadeemilist tundi. Lektorid: Maia Radin, Ebe Meitern, Külli Suurvarik, Külli Juhanson, Martin Minjajev, Ingrid Vesmes, Tiiu Rand. Moderaator: Kairi Ringo. Osaljead: tartus 30, Tallinnas 35
  • XI Toiduainetööstuse Aastakonverents, 8 akadeemilist tundi. Lektorid: Toomas Tamm, Ruta Kallaspoolik, Annika Kõiv, Veljo Ipits, Urmas Varblane, Aivar Voog, Krista Kalbin, Kristin Salupuu, Jüri Tamm, Marek Viilol, Diana Ingerainen, Marko Udras. Moderaatorid: Sirje Potisepp, Asso Lankots. Osalejaid: 300
  • Infopäev:LEAN- Värtusvoo kaardistamine ja projektide analüüs, 5 akadeemilist tundi. Lektor: Kadri Kadri Kristjuhan Ling. Osalejaid: 20
  • Koolitus: 2-päevane Siseaudiitori koolitus,14 akadeemilist tundi. Lektor: Tauno-Jussi Onoper, TJO Koolitused OÜ. Osalejaid: 25
  • Tasakaalustatud Toitumise konverents, 7 akadeemilist tundi. Lektorid: Kalev Petti, Eha Nurk, Mai Maser, Tiia Voor, Merike Henno, Ülle Einberg, Ruta Kallaspoolik, Priit Dreimann. Moderaator: Sirje Potisepp. Osalejaid: 200