14.juuni 2017 hotellis Euroopa

Kestvus: 4h 15min (5,6 akadeemilist tundi)

Päevakava:

Moderaator: Sirje Potisepp

9:30 – 10:00       Registreerumine ja hommikukohv

I sessioon: Toitumisest

10:00 – 10:10 Sissejuhatus, moderaator

10:10 – 10:40 Uuring tervislikust toitumisest ja toiduainete kvaliteedist

Kalev Petti, uuringufirma Faktum – Ariko uuringute juht

10:40 – 11:10 - Kuidas pere sissetulek mõjutab toiduvalikuid? Rahvastiku toitumise uuringu alusel

Eha Nurk, PhD, Tervise Arengu Instituudi seire ja hindamise osakonna juhataja  

11:10 – 11:40 Tasakaalustatud toitumine vahetustega töö korral

Mai Maser, Tartu Ülikooli emeriitdotsent

11:40 – 12:10 Kogemuslugu: Toiduallergiast ja toidutalumatusest

Tiia Voor, Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastekliiniku lastearst

12:10 – 12:15 I sessiooni kokkuvõte

12:15 Lõuna

II sessioon: Toidust

13:00 – 13:35 Piimast – ausalt

Merike Henno,   Eesti Maaülikooli Veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut, söötmise osakonna laborijuhataja, vanemteadur, dr (pm)

13:35 – 14:10 Laste toitumisest lastearsti pilgu läbi

Ülle Einberg, Tallinna Lastehaigla endokrinoloog, pediaater, Eesti Lastearstide Seltsi juhataja

14:10 – 14:50 Toodete reformuleerimisest toidutööstuste näidetel

Ruta Kallaspoolik, Farmi Piimatööstus AS turundusjuht suhkru vähendamisest

Sille Villem, HKScan Estonia AS tootearendusjuht soola vähendamisest

14:45 - 15:00 Arutelu ja päeva kokkuvõte

 

Konverentsil osalemine on TASUTA, kuid vajalik on registreerimine SIIT