• Valmistoitude retseptid koostatakse samamoodi nagu ka koduste toitude retseptid. Aluseks võetakse eestlaste maitse-eelistused ja tehnoloogilised võimalused ning järgitakse toidutrende.
     
  • Viimase kümnendi jooksul on valmistoitudes märkimisväärselt vähendatud rasva-, soola-, lisaainete sisaldust.
     
  • Eesti tootjad kasutavad valmistoitude valmistamisel võimalikult palju Eestist pärit toorainet ja võimalikult vähe lisa- ja säilitusaineid. Valmistoitudesse, kuhu on lisatud näiteks suitsuvorsti, tulevad säilitus- ja lisaained koos vorstiga. 
     
  • Kiire elutempo tõttu eelistavad tarbijad üha enam  valmistoitu. Eelmisel suvel viis uuringufirma Faktum & Arikoläbi uuringu, mille tulemuste näitavad, et  83% vastanutest oli ostnud viimase poole aasta jooksul valmistoitu. Võrreldes 2011. aasta tulemustega kasvas valmistoitu ostnute hulk kuni veerandi võrra. Viimase kümne aastaga on valmistoitude tarbimine aga lausa kahekordistunud.
     
  • Ostes valmistoitu eelistatakse peamiselt kodumaiste tootjate roogi. TNS Emori 2011. aastal läbi viidud uuringu järgi ostavad 76% valmistoidu tarbijatest ainult või peamiselt just Eesti tootjate roogasid.