Prindi

PRESSITEADE

30. september 2022


Juba kaheksandat aastat valivad Eesti toiduainetööstused professionaalse žürii hindamise ja rahvahääletuse kombineerimisel aasta „Südamega Tegijat“ eesmärgiga tunnustada toidutootmisele ja oma tööle pühendunud väljapaistvat tegijat, kes on oma pikal tööteekonnal andnud suure panuse Eesti toidutööstuse arengusse.


Tänavu esitati südamega tegija tiitlile 14 kandidaati, kellest rahvahääletusele pääses viis nominenti. „Südamega tegija 2022” tiitlile kandideerivad:

Farmi Piimatööstuse tehnika- ja haldusjuht Aivo Karafin, kes on ettevõttega erinevatel ametikohtadel seotud olnud juba 30 aastat. Lisaks tehnika osakonnale, on tema alluvuses ka haldus ja töökeskkond.

Salvesti  tootmise töödejuhataja Anne Känd, kes töötab Salvestis juba 41 aastat. Tootmise töödejuhatajana on ta igapäevane ülesanne jälgida hügieeni-, töötervishoiu ja tööohutuse nõuete järgmist, mis on toidutootmises väga tähtis.

Orkla Eesti Kalevi tehase suhkrukommiüksuse ja pakendamisüksuse juht Kaja Lehtla, kes töötab Kalevis juba 29 aastat ning on aastate jooksul olnud töötanud mitmetel vastutusrikastel ametikohtadel. Hetkel on Kajal lausa topelt-roll, olles nii suhkrukommiüksuse kui ka pakendamisüksuse juhina.

Värska Originaal laotehnoloog Maie Jaroslavskaja, kes töötab Värskas juba ligi 50 aastat ehk ettevõtte loomise esimesest päevast alates, 19. aprill 1973. Maie alustas töötamist mineraalvee villimise liini operaatorina.

Balbiino tootmise ostujuht Tiiu Loomägi , kes on üks Balbiino võtmeisikuid juba pea 20 aastat. Ta ei tegele ainult kitsalt ostuga, vaid omab väga suurt rolli kogu ahelas ostu tarnetest müügi toetamiseni.

Rahvahääletus algab täna, 30. septembril Toiduliidu Facebooki leheküljel ning kestab 12. oktoobri keskpäevani. „Südamega Tegija 2022“ kuulutatakse pidulikult välja 14.oktoobril, ülemaailmse toidupäeva eel.

Toiduliidu juhi Sirje Potisepa sõnul „Südamega Tegija“ valimisest on saanud armas traditsioon, mis aitab hetkeks peatuda, et märgata ja tänada meid ümbritsevaid suurepäraseid tegijaid, kes on pikki aastaid panustanud Eesti toidutööstuse ja toidukultuuri arengusse.

„Eriti oluline on meie sektori töötajaid ja nende tööd väärtustada praegusel keerulisel ajal, et hoida inimeste motivatsioon kõrgena ning inspireerida teisi,“ ütles Sirje Potisepp. „Iga kollektiiv, iga ettevõte toetub just südamega tegijatele, iga suure tööstuse taga on inimesed, kellele ütleme suure austusega - aitäh!“

Konkursile esitatakse kandidaate, kelle tööstaaž, panus nii ettevõtte käekäiku kui ka meeskonnavaimu püsimisse, initsiatiiv enda professionaalsete oskuste ja teadmiste arendamisel teevad sellest töötajast väärilise kandidaadi Eesti toidutööstuse „Südamega tegija“ tiitlile. 

2021. aastal pälvis tiitli Nõo Lihatööstuse peatehnoloog Anne Värä.

2022. aasta nominentide pildid leiab SIIT