Muna-peekonivormikesed spargli ja pestoga
Koostisosad
- 4 viilu itaaliapärast toorsuitsupeekonit
- 4 muna
- 4 sparglit
- 4 tl karulaugupestot*
Valmistamine
Kuumuta ahi 200 kraadini. Aseta muffinivormi põhja peekoniviilud. Järgi vormi kuju nii, et viilud jääksid põhjale nagu väikesed kausid. Murra ära puitunud varreosad ja tõmba sparglist köögiviljakoorijaga õhukesed ribad. (Seda on lihtsam teha, kui toetad spargli lõikelauale.) Tõsta sparglikrussid peekoniviiludele, lisa igasse vormi 1 tl pestot ja löö sisse ka üks muna. Küpseta u 10 minutit ning lase veel paar minutit vormis taheneda. Kui soovid kõvemat muna, lisa küpsetusajale paar minutit. Serveeri koos värske salatiga.
* Kui pestot ei juhtu käepärast olema, võid kasutada ka ürdiõli. Selleks haki värskeid ürte (till, petersell, basiilik või karulauk), lisa soola, sorts sidrunimahla ja silma järgi õli ning surista saumikseriga ühtlaseks. Ülejääki saad kasutada näiteks värsketes salatites.
Retsept ja foto: Britt Paju