Grillpitsa peekoni, suvikõrvitsa ja ürtidega

Koostisosad

  • 8 toorsuitsupeekonit
  • 200 g riivitud mozzarella’t
  • väike õhukeselt viilutatud suvikõrvits
  • 2 spl 30% kontsentreeritud tomatipastat

Ürdikaste:

  • 1 küüslauguküüs
  • sorts sidrunimahla
  • suur peotäis ürdisegu (till, basiilik, münt)
  • soola-pipart

Tainas:

  • 7,5 dl jahu
  • 2 tl kuivpärmi
  • 1 spl meresoola
  • 2 spl oliiviõli
  • 2,5 dl vett

VÕI

  • kaks suurt küpsetamata valmis pitsapõhja

Valmistamine

Pitsapõhja valmistamiseks sega kuivained köögikombainis, lisa vesi ja õli ning töötle pool minutit, kuni tekib tainapall. Vala tainas jahuga määritud tööpinnale ja sõtku kergelt läbi, kuni tainas on ühtlane. Lase kausis köögikilega kaetult u 40 minutit kerkida. Seejärel jaga kogus kaheks, rulli ümmargused pitsapõhjad ja lase veel 10 minutit paisuda. Surista saumikseriga valmis ürdikaste. Määri tainas kergelt õliga ja grilli keskmisel kuumusel paar minutit, kuni see on alt jumekas. Keera pitsapõhjad ringi, määri kiirelt peale tomatipasta ja paar supilusikatäit ürdikastet, lisa juust, suvikõrvits ja peekonitükid. Kata grill kaanega ja küpseta vaiksel tulel u 10 minutit või kuni juust on sulanud. Serveerimisel tõsta peale veel ürdikastet ja maitsesta soola-pipraga.

Retsept ja foto: Britt Paju