Kreemjas hernesupp koodilihaga
Koostisosad
- 1 pakk seatagakooti
- 500 g kollaseid herneid
- 2 sibulat
- 200 g kaalikat
- 2 porgandit
- 1 naeris
- tüümiani
- 1 spl sinepit
- päts sepikut
- võid praadimiseks
- soola-pipart
Valmistamine
Puhasta kõik köögiviljad ja lõika väikesteks kuubikuteks. Pane herned ja koot 2,5 liitri külma veega tulele. Lase vaikselt podiseda ja riisu hoolikalt vaht. Maitsesta 2 tl soolaga. Ühe tunni pärast lisa pannil pisut pruunistatud köögiviljad ja tüümian. Keeda vaiksel tulel veel tunnike. Võta koot supist välja ja lase veidi jahtuda. Eemalda liha ning lõika väikesteks tükkideks. Kui soovid, püreesta supp (vajadusel lisa keedetud vett). Lisa must pipar ja sinep ning kontrolli maitset. Serveeri võis praetud sepikukuubikute ja lihatükkidega.
Allikas: https://rakverelk.ee/retsept/kreemine-hernesupp-koodilihaga/