Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /data01/virt12622/domeenid/www.toiduliit.ee/htdocs/sealiha/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 2799
Kreemjas hernesupp koodilihaga | Sealiha Hea liha

Kreemjas hernesupp koodilihaga

Koostisosad

  • 1 pakk seatagakooti
  • 500 g kollaseid herneid
  • 2 sibulat
  • 200 g kaalikat
  • 2 porgandit
  • 1 naeris
  • tüümiani
  • 1 spl sinepit
  • päts sepikut
  • võid praadimiseks
  • soola-pipart

Valmistamine

Puhasta kõik köögiviljad ja lõika väikesteks kuubikuteks. Pane herned ja koot 2,5 liitri külma veega tulele. Lase vaikselt podiseda ja riisu hoolikalt vaht. Maitsesta 2 tl soolaga. Ühe tunni pärast lisa pannil pisut pruunistatud köögiviljad ja tüümian. Keeda vaiksel tulel veel tunnike. Võta koot supist välja ja lase veidi jahtuda. Eemalda liha ning lõika väikesteks tükkideks. Kui soovid, püreesta supp (vajadusel lisa keedetud vett). Lisa must pipar ja sinep ning kontrolli maitset. Serveeri võis praetud sepikukuubikute ja lihatükkidega.

Allikas: https://rakverelk.ee/retsept/kreemine-hernesupp-koodilihaga/