Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /data01/virt12622/domeenid/www.toiduliit.ee/htdocs/sealiha/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 2799
Pikad poisikesed | Sealiha Hea liha

Pikad poisikesed

Koostisosad

  • 600 g kodust hakkliha
  • 2 küüslauguküünt
  • 1 sibul
  • täisterakaerahelbeid segatuna 0,5 dl sooja veega (või 2 dl hommikul järele jäänud kaerahelbeputru)
  • 2 dl päikesekuivatatud tomateid
  • 1 spl hakitud värsket rosmariini
  • 1 spl hakitud peterselli
  • 1,5 dl riivitud parmesani
  • 6 viilu toorsuitsupeekonit
  • 3 spl punase veini äädikat
  • soola-pipart
  • pisut õli praadimiseks

Valmistamine

Haki sibul ja küüslauk võimalikult peeneks ning kuumuta pannil väheses rasvaines u 3–4 minutit pehmenemiseni. Sega hakkliha, sibula-küüslaugusegu, kaerahelbesegu, hakitud päikesekuivatatud tomatid, parmesan ja ürdid ning maitsesta soola-pipraga. Jaga lihasegu õliga määritud u 12 x 15 cm suurustesse ahjuvormidesse (või kasuta suuremat vormi, mis mahutab terve koguse). Patsuta parajateks pallideks, keera keskelt kokku peekoniviiludega ja suru vormidesse. Peekoniviilude vahele võid pista veel mõned väiksemad rosmariinioksad. Küpseta pikkpoisse 180-kraadises ahjus 30–40 minutit. Kui kasutad suuremat vormi, pikenda küpsemisaega 10–15 minuti võrra. Seejärel suurenda kuumus 200 kraadini ja lase veel u 5–10 minutit pruunistuda. Enne serveerimist lase pallikestel vormides pisut jahtuda. Samal ajal lase pann kuumaks ja vala sinna veiniäädikas. Liiguta panni, nii et äädikas üle pannipinna voolaks ja kokku keeks – see võtab mõne sekundi. Lõpuks tilguta paksenenud äädikas pikkadele poisikestele ja serveeri.

Foto ja retsept: Britt Paju