Seamaksast ahjustrooganov hapukurgiga

Koostisosad

  • 300 g seamaksa
  • 1 sibul
  • 1–2 spl tomatipastat
  • 2–3 keskmist hapukurki
  • 200 ml 10% rõõska koort
  • soola-pipart
  • soovi korral paprika- või tšillipulbrit
  • õli praadimiseks

Valmistamine

Koori ja haki sibul. Lõika hapukurk pooleks ja seejärel hapukurk ja seamaks ribadeks. Kuumuta pannil kuumas õlis esmalt sibul, seejärel lisa maks ning pruunista. Lisa hapukurk ja tomatipasta ning kuumuta läbi. Maitsesta soola ja pipraga, soovi korral paprika- või tšillipulbriga, ning vala segu ahjuvormi. Kasta üle koorega, sega põgusalt läbi ning tõsta 180-kraadisesse ahju hauduma. Serveeri koos keedukartulite, riisi või pastaga.

NB! Soovi korral võid ahjuvormi maksaga vaheldumisi kartuliviile või muid köögivilju lisada ning vormiroa vahetult enne valmimist riivjuustuga üle raputada.

Allikas: https://rakverelk.ee/retsept/ahjustrooganov-seamaksast-hapukurgiga/