IV Tasakaalustatud toitumise konverents
Toimumise aeg: 13.06.2019
Toimumise koht: Hestia Hotell Euroopa, Paadi 5, Tallinn (Lääne-Euroopa saal)
Konverentsil osalemine on TASUTA, aga eelisjärjekorras on toiduaine tootjad ja töötlejad!
Registreeruda on võimalik SIIT
Kestvus: 4h 15min (5,6 akadeemilist tundi)
Päevakava*: Moderaator: Sirje Potisepp
9:30 – 10:00 Registreerumine ja hommikukohv
I sessioon: Toitumisest
10:00 – 10:10 Sissejuhatus, moderaator
10:10 – 10:40 Söömiskäitumisest
Hedvig Sultson Tartu Ülikooli Psühholoogia Instituudi doktorant
10:40 – 11:25 Diabeedist Eestis
Ulvi Tammer Eesti Diabeediliidu juhataja
11:25 – 12:10 Ülekaalulisuse vähendamise võimalused esmatasandil: märkamine, sekkumine, jälgimine (teema võib täpsustuda)
Sirje Vaask Tallinna Ülikooli Loodus- ja terviseteaduste instituudi õppejuht
12:10 – 12:15 I sessiooni kokkuvõte
12:15 – 13:00 Lõuna
II sessioon: Toidust
13:00 – 13:45 Tasakaalustatud toitumisest ja liikumisest
Ivi Vaher Tartu Tervishoiu Kõrgkooli õppejõud - lektor
13:45 – 14:10 Toidu koostis - parendamiseks vajaliku info kogumine ja kasutamine
Haidi Kanamäe Tervisearengu Instituudist totiumise ja liikumise valdkonna juht
14:10 – 14:20 Suhkru vähendamise eneseregulatsioon joogisektoris
Sirje Potisepp Toiduliidu juhataja
14:20 – 14:50 Toodete uuendamisest (reformuleerimisest) toidutööstuste näitel
Martin Raisma Largo AS juhatuse liige suhkru vähendamisest jookides
Ingrid Prinsthal Rannorootsi Lihatööstuse turundusjuht soola vähendamisest lihatoodetes
14:45 - 15:00 Arutelu ja päeva kokkuvõte