Eesti Parim Toiduaine

Eesti Toiduainetööstuse Liit korraldas 2016. aastal juba 22. korda uute tööstuslikult toodetud toodete konkurssi "Eesti Parim Toiduaine".
 
 
 
  
Konkursil said osaleda tooted, mis on Eestis tööstuslikult toodetud ning mis on toodud Eesti turule ajavahemikus 1. jaanuar - 31. detsember 2015. 
 
 
 
Lisaks põhikonkursile viidi sel aastal juba ĂĽheksandat korda läbi ka piirkondlikud parima väikeettevõtte toote valimised. 
 
Võitjad selgitatati välja 4 piirkonnas: 
  • Põhja-Eesti (Harjumaa)
  • Lõuna-Eesti (Jõgevamaa, Tartumaa, Viljandimaa, Põlvamaa, Võrumaa)
  • Lääne-Eesti (Hiiumaa, Saaremaa, Läänemaa, Pärnumaa, Raplamaa, Järvamaa)
  • Virumaa (Lääne-Virumaa, Ida-Virumaa)

Piirkondliku konkursi tingimused leiate siit.

Väikeettevõtete konkursi osalemisankeedi leiate siit.

Lisaks võitjatele märgitakse igas kategoorias hindamiskomisjoni poolt ära veel terve hulk tooteid, mis millegipoolest silma paistavad

 
 
Alates 1994. aastast on Eesti Toiduainetööstuse Liit korraldanud igal aastal konkurssi „Eesti Parim Toiduaine” (2006.-2008. a „Parim Toiduaine”)

Konkursi eesmärgiks on:

Tutvustada tarbijale ja kaubandusele uusi toiduaineid ning nende tootjaid

Innustada toiduainetööstust tegelema tootearendusega

Innustada toiduainetööstust looma tooteid, mis aitavad kaasa tasakaalustatud ja tervislike toitumisharjumuste kujunemisele tarbijate seas
 
Toodete kvaliteedi ja konkurentsivõime tõstmine nii Eesti turul kui ka väljaspool seda

Kujundada soodsat suhtumist toiduainetööstusesse ja toitu.


 

 

Konkursi üldvõitjad aastate lõikes:

1994Võideks - AS Põlva Piim
1995Virsikujogurt - Tallinna Piimatööstuse AS
1996Karamellijäätis Jäälill - Tallinna Külmhoone AS
1997 Töödeldud tükiliha Rüütliroog - AS Adavere Lihatööstus
1998 Maitsestamata jogurt - Tallinna Piimatööstuse AS
1999 Aprikoosi ja Maasika kohupiimadesserdid - AS Mulgi Meier
2000 Taimeõli Olivia - AS Werol Tehased
2001 Seeria hapupiimajook HAPS: Vaarika Haps, Metsamarja Haps, Metsmaasika Haps - Meieri Tootmise AS
2003 Grill-lõhe - AS Paljassaare Kalatööstus
2004 Paneeritud fileepalad brokoli ja juustu kastmega - AS Paljassaare Kalatööstus
2005 "Tere" AB Rukkileiva BIOJOGURT - Tallinna Piimatööstuse AS
2006 Saku „Kuld”– AS Saku Õlletehas
2007 Mumuu funktsionaalne dessert – kirsi– OÜ Põlva Piim Tootmine
2008 Täidetud ahjukana õunte ja ploomidega – AS Tallegg
2009 ELA 100% täistera mitmeviljasai â€“ AS Leibur
2010 Fazeri Must seemneleib– Fazer Eesti AS
2011 Saib â€“ AS Leibur
2012 Rukkileivakattega ahjukael - AS Rakvere Lihakombinaat
2013
Marineeritud angersäga - M.V.Wool AS
2014
Farmi Köögi Kreeka jogurtite sari - AS Maag Piimatööstus
2015
Valio Gefilus Cappuccino Keefir - Valio Eesti AS
2016
Mango smuutike - AS Balbiino

 

 

 

 

   

Uudised