Eesti toidu „Südamega tegija 2024“ tiitlile kandideerivad viis sektori pikaaegset töötajat

Tänavu kümnendat korda välja antavale Eesti toidu „Südamega tegija“ tiitlile esitati kümme kandidaati erinevatest toidutööstustest üle Eesti, kellest Toiduliidu hindamiskomisjon valis välja viis finalisti. Konkursi võitja selgub täna algava rahvahääletuse tulemusel ja kuulutatakse välja üleilmsel toidupäeval 16. oktoobril.

Südamega Tegija tiitliga tunnustab Toiduliit iga-aastaselt Eesti toidutööstuse kõige silmapaistvamaid inimesi, kes teevad oma tööd suure hoole ja südamega. Konkursi võitja selgitatakse välja hindamiskomisjoni liikmete ja tänasest 10. oktoobrini kestva Toiduliidu Facebooki rahvahääletuse tulemusel.

Lõppvooru jõudsid 20-aastase tööstaažiga Maag Eesti Talleggi Tabasalu tootmisüksuse tehnoloog Andra Kople, 11 aastat ettevõttes töötanud Orkla Eesti Põltsamaa tehase vanemtehnoloog Eda Lobjakas, 1980. aastast ettevõttes töötanud Tere Põlva tootmisüksuse süsteemioperaator Kaja Pikksööt, 1982. aastal ettevõttega liitunud Farmi Piimatööstuse tehnoloog Rita Kallasmaa ning 31 aasta pikkuse karjääriga Premia Tallinna Külmhoones suurkliendihaldur Jaan Luks.

„Eestis on üle 1000 toiduainete valdkonnas tegutseva ettevõtte, kes annavad tööd enam kui 14 000 inimesele. Suur osa neist on ettevõtte väga pikaaegsed töötajad ja omavad suurt valdkondlikku kompetentsi panustamaks Eesti toidu kvaliteeti ja heasse maitsesse,“ ütles Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp. „Kahtlemata on iga konkursile esitatud kandidaat Eesti toidu „Südamega tiitlit“ väärt, sest need inimesed on silma paistnud oma suure pühendumuse ja hoolivuse poolest ning panustanud oluliselt ettevõtte arengusse ning noorte kolleegide väljaõppesse.“

2023. aasta Südamega Tegijaks valiti Tere piimatööstuse müügidirektor Mare Laur, kes on olnud Eesti toiduga seotud terve oma elu ning andnud suure panuse Eesti piimatööstuse arengusse.

Sirje Potisepp
juhataja
Eesti Toiduainetööstuse Liit
Mob: +372 50 46 547
E-mail: sirje@toiduliit.eewww.toiduliit.ee