Eesti toidu „Südamega tegija 2025“ tiitlile kandideerivad viis sektori pikaaegset töötajat
Tänavu 11. korda välja antavale Eesti toidu „Südamega tegija“ tiitlile esitati 14 kandidaati erinevatest toidutööstustest üle Eesti, kellest Toiduliidu hindamiskomisjon valis välja viis finalisti. Konkursi võitja selgitatakse välja hindamiskomisjonilt saadud punktide ja rahvahääletuse tulemusel ning kuulutatakse välja 17. oktoobril.
„Südamega Tegija“ tiitliga tunnustab Toiduliit iga-aastaselt Eesti toidutööstuse kõige silmapaistvamaid inimesi, kes teevad oma tööd suure hoole ja südamega. Konkursi võitja selgitatakse välja hindamiskomisjoni liikmetelt saadud punktide ja Toiduliidu Facebookis 30. septembrist kuni 6. oktoobrini toimuva hääletuse tulemusel.
Tänavu jõudis konkursi lõppvooru Maag Eesti tootearendusjuht Sille Villem, kes on mitmete tarbijate poolt hästi vastu võetud toodete autor nagu näiteks Rakvere laste grillvorstid ploomidega ja Rakvere Lihakas tootesari.

Lisaks Leiburi toidutehnoloog ja tootearendaja Nele-Riin Koskaru, kes on mitme auhinnatud ja Leiburile müügiedu toonud toodete autor nagu näiteks Rukkipala idandatud rukkiteradega, Saib jt.

Paljassaare Kalatööstuse tootmisjuht Jüri Mallene, kes alustas ettevõttes tööd üle 30 aasta tagasi tootmisliini operaatorina, kuid vastutab täna kogu ettevõtte tootmistegevuse eest.

A. Le Coqi Reolas asuva mahlatootmise juht Kaili Nõu, kes alustas ettevõttes tööd laborandina pea 20 aastat tagasi ja on aastate jooksul töötanud nii keemiku kui ka kvaliteedijuhina.

Liviko tootmistsehhi juhataja Kalev Pukk, kes on ligi 30 aastat vastutanud kogu tootmistsehhi töökorralduse eest.

„Eesti toidutööstuse suutlikkus määrab otseselt, kui kindel on meie toiduga varustatus kriisiolukorras. See ei ole võimalik ilma pädevate ja kogenud töötajateta, kes tunnevad nii tehnoloogiat, kvaliteedinõudeid kui ka tootmisprotsessi iseärasusi,“ ütles Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp. „Konkursi „Südamega Tegija“ finalistid ei ole lihtsalt tublid töötajad – nad on inimesed, kelle otsused ja oskused mõjutavad reaalselt ettevõtte tootmisvõimekust, toiduohutust ja sageli ka uute töötajate väljaõpet. Nemad annavad edasi teadmisi, mida ei saa õpikust õppida, vaid mis on kogemusega kujunenud.“
Eestis on üle 1000 toiduainete valdkonnas tegutseva ettevõtte, kes annavad tööd enam kui 14 000 inimesele. 2024. aasta „Südamega Tegijaks“ valiti Premia suurkliendihaldur Jaan Luks, kes on olnud ettevõttega seotud üle 30 aasta ning andnud suure panuse jäätisetööstuse arengusse.