Kas oled kindel, et Sinu toit on allergeeni vaba?
Inimeste teadlikkus oma tervisest on suurenenud koos vajadusega informatsiooni järele.
Toiduallergiaga inimese ainus ravi on hoiduda allergeene sisaldavatest toitudest, mis eeldab teadlikkust allergeenivabadest toitudest ja teadmisi allergiaid põhjustavatest ainetest.
Alergiat esineb igal kolmandal inimesel*
Siiani ei ole toiduainetel piisavat informatsiooni toidus sisaldavate allergeenide kohta. Seetõttu tuleb arendada usaldusväärne toidu testimise meetod ning toodetele kvaliteetne ja arusaadav märgistus.
Selle nimel teevad koostööd mitmed tunnustatud teadlased Eestist. Projekti põhitäitjateks on Tartu Ülikool, Tartu Ülikooli Kliinikum, Eesti Toiduainetööstuse Liit, Icosagen Cell Factory OÜ, NAXO OÜ jt.
* World Allergy Organization, White Book on Allergy, 2011-2012
Projekti eesmärk ja saadav kasu:
Ettepanekud ja küsimused: allergofood@ut.ee
Usaldusväärne märgistus on viide usaldusväärsele tootele!
Lipumärk
Tooted, mis kannavad kauplustes või toote pakendil lipumärki, on toodetud Eestis. Lipumärki võivad kanda tooted, mille päritolumaa on Eesti. Päritolumaaks peetakse riiki, kus toit on toodetud või valmistatud.