Aastakonverents

Toiduainetööstuse aastakonverents

Eesti Toiduainetööstuse Liit on korraldanud Toiduainetööstuse aastakonverentsi juba alates 2007. aastast. 

Konverentsi teemade hulka kuuluvad ülevaated toiduainetööstusest ja uuemad tootearenduse suunad. Samuti eksport, mikro- ja makromajandus, toitumine, tootmise juhtiine ja efektiivistamine ning praktilised kogemuslood oma ala ekpertidelt. 

Eesmärgiks anda ülevaade toiduainetööstuse sektori hetkeseisust ja prognoosidest tulevikuks. Põhiteemadeks: Toiduainetööstus ja majanduskeskkond ning toiduainetööstuse mõjutegurid.

Päeva oodatuim osa on kindlasti tootekonkursi Eesti Parim Toiduaine võitjate autasustamine. 

Eesti Parim toiduaine

Alates 1994. aastast on Eesti Toiduainetööstuse Liit korraldanud igal aastal konkurssi „Eesti Parim Toiduaine” (2006.-2008. a „Parim Toiduaine”)

Aastakonverentsi ettekanded,
pildid ja kavad

18. Toiduainetööstuse Aastakonverents toimus 16. aprillil Tallinnas Radisson Blu Olümpia Hotellis.

Aastakonverents 2024 kava

16. Toiduainetööstuse Aastakonverents toimus 20. aprillil Radisson Blu Olümpia Hotellis.

Konverentsi videosalvestus – 16. Toiduainetööstuse Aastakonverents

Konverentsi fotod – leiab SIIT

Konverentsi ettekanded ja kõned leiab:

Avakõne

Sirje Potisepp Toiduliidu juhataja

Pöördumine

Veljo Ipits Toiduliidu volikogu esimees

Majandusarengud maailmas ja Eestis

Ülo Kaasik Eesti Panga asepresident

Kuidas edasi – energiakandjatega?

Arvi Hamburg Eesti Teaduste Akadeemia energeetikakomisjoni esimees

Kuidas Eesti tootjana saavutada usaldus välisturul

Vambola Moores Lunden Food arendusdirektor

Keskkonnajalajälg – milleks?

Sirli Pehme Civitta Eesti AS jätkusuutlikkuse teenusliini ekspert

Kogemuslugu: punasest roheliseks

Ülo Kivine Nordic Milk OÜ juhatuse esimees

Aastakonverents 2022

15. Toiduainetööstuse Aastakonverents toimus 28. aprillil Radisson Blu Olümpia Hotellis.

Konverentsi fotod

Auhindade fotod

XIV Toiduainetööstuse Aastakonverents toimus 2. oktoobril Radisson Blu Olümpia Hotellis.

Konverentsi videosalvestus – https://www.eventmedia.ee/toiduainetoostuse_aastakonverents_2020/index.php

Konverentsi fotod – https://www.dropbox.com/sh/8tjom17ccnimhid/AADo3ZN26anvgVuOguCYpZjia?dl=0

Konverentsi ettekanded lisame siia lehele järgemööda vastavalt esinejate nõusolekule.

Konvenverentsi ettekanded ja kõned leiate siit:

Konverentsi sissejuhatav avakõne – Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp

Toiduliidu volikogu esimehe pöördumine Veljo Ipits 

Eesti Parima Toiduaine autasutamise kõne – Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp

Majandusarengud maailmas lähiaastatel – Kristo Aab LHV majandusanalüütik

Green Deal ja Talust taldrikule strateegia – Siim Tiidemann Maaeluministeeriumi asekantsler

Kogemuslugu: kuidas Eesti mahetoitu maailma müüa – Triin Kõrgmaa AS-i Salvest juhatuse ja Martin Flink ekspordi müügijuht

Plastid, probleem ja lahendus – Andres Krumme Tallinna Tehnikaülikooli Materjali- ja keskkonnatehnoloogia instituudi polümeeride ja tekstiilitehnoloogia labori professor

Vastutustundlik ettevõtlus HKScani näitel – Anne Mere HKScan Estonia juhatuse esimees

Suur tänu kõikidele konverentsil osalejatele! 

XII Toiduainetööstuse aastakonverents on järelvaadatav SIIT

Video President Kersti Kaljulaidi kõnest ja Eesti Parim Toiduaine 2018 autasustamisest on järelvaadatav SIIT

Pildid on kättesaadavad SIIT

Suur tänu esinejatele ja osavõtjatele! 

Konverentsi eesmärk on anda ülevaade toiduainetööstuse hetkeseisust ning tulevikusuunast. Keskendutakse ka olulistele teemadele nagu toodete reformuleerimine ning ülekaalulisus.

Konverentsil anti ülevaade toiduainetööstuse hetkeseisust ning tulevikusuunast. Peale selle räägiti Kauplemise headest tavadest, toimusid suhkrutalgud ning diskuteeriti teemal- mida teha ülekaaluga?

Konverentsil osalenud ettevõtete esindajad kui ka eraisikud jäid üritusega väga rahule ning tagasisisde oli äärmiselt positiivne.

Ürituse pildid on kättesaadavad SIIT

Kohtumiseni järgmisel aastal!

X Toiduainetööstuse aastakonverents: Toit ja tervis

22. aprill, 2016

Hotell Olümpia konverentsikeskus (Alfa saal)

Konverentsi eesmärk on anda ülevaade hetkel toidutööstustele olulistel teemadel. Räägitakse nii Toitumise rohelisest raamatust, uutest toitumissoovitusetest ning viiakse kurssi kuulajaid eksporditeemadega.

Konverents täitis oma eesmärki ning osalejad said ülevaate TAI uutest toitumissoovitustest, Toitumise ja liikumise rohelisest raamtust, eksporditeemadest jpm. 

Osalejad jäid konverentsiga väga rahule ning tagasisisde oli positiivne.

Kohtumiseni järgmisel aastal!