Maag Piimatööstus tõi müügile salatijuustud, mis sobivad käepärase kasutuse ja neutraalse maitse tõttu ka suupistete ja soolaste pirukate valmistamiseks.

Maag Piimatööstuse turundusjuht Ruta Kallaspooliku sõnul on uued salatijuustud pehme konsistentsiga ning vastavalt sordile on juustukuubikutele lisatud rohelisi ja musti oliive või küüslauku. Ta märkis, et maitseroheline ning lisandid annavad maitse ka juustule ning rapsiõlile. „Kogu ämbrikeses oleva toote saab ära kasutada – salatisse sobivad nii rapsiõli kui ka lisandid,“ rääkis Kallaspoolik.


Salatijuustud on 330-grammises pakendis, milles on juustu olenevalt sordist 55-60%, rapsiõli 39%, musti ja rohelisi oliive 5,5% ning küüslauku 0,6%. 100 grammi toodet sisaldab keskmiselt 461 kcal.

 

Täna esitles Saku Õlletehas uut Koduõlut, millega soovib rikastada õllede valikut ja tõsta au sisse Eesti ajaloolisi õllepruulimistraditsioone.

Koduõlle peamine eripära on selle maitse, mis erineb oluliselt klassikalise laagriõlle omast. Koduõlu on magusam, laagriõllest oluliselt rikkalikuma maitsega ja humalakibedus peaaegu puudub. Kuna koduõlu on alati olnud filtreerimata, on see nii ka Saku Koduõlle puhul, muutes joogi suduseks ja maitselt veelgi ümaramaks.

Selle õlle valmistamisel kasutatakse pinnakäärituspärmi (tavaline laagriõlu tehakse põhjakäärituspärmiga), mis sarnaneb kodus küpsetamiseks tarvitatavale pagaripärmile.

 

 

Saku Õlletehase peaõllemeister Tarmo Tappo ütles, et uudis Koduõlle pruulimise kohta Sakus, suure tootja poolt, võib mõndagi õllesõpra üllatada. „Koduõlle loomisega tahame meie õllede valikut laiendada ja pakkuda kelle jaoks uut, kelle jaoks vana ja unustatud maitset. Samuti säilitame nii teadlikkust sellest, et Eestis on ikka koduõlut tehtud,“ lausus ta.

„Koduõlle retsepti luues kogusime Eesti eri paigust kokku teadaolevad võtted ja õpetused, mis õlleteo juurde käivad. Tulemuseks on Saku versioon koduõllest, mis arvestab sellisele õllele iseloomulikke maitseomadusi,“ ütles Tappo.

Tappo lisas, et viimasel ajal on ka teiste toidutööstuse esindajate valikutesse lisandunud koduse retseptiga tooteid. „Need tooted – olgu siis tegemist leiva või õlle või millegi muuga – täiendavad hästi üksteist. Ehk on tegemist teatud aja märgiga, mis paneb väärt vanu asju taas au sisse tõstma,“ märkis ta.

Saku Koduõlu on 4,8% kangusega, taludes pruuliti koduõlu tavaliselt mõne kraadi võrra kangem.

Saku Koduõlu jõuab kauplustesse järk-järgult alates märtsi keskpaigast.

Saku Õlletehas on 192-aastase ajalooga Eesti vanim ja suurim järjepidev õlletööstus. Saku eesmärk on pakkuda tarbijatele kvaliteetsete jookidega mõnusat värskendust ja uudseid elamusi. Aastast 2008 on Saku Õlletehas rahvusvahelise õllekontserni Carlsberg täieõiguslik liige, kuuludes seeläbi rahvusvahelisse õlletootjate kõrgliigasse.

 Tänavu osaleb Eesti Parima Toiduaine konkursil 17 Eesti väikeettevõtet, kes on hindamisele toonud kokku 32 toodet. Žürii hindab nende tooteid 12.märtsil Tartu Kutsehariduskeskuses (Kopli 1, Tartu) algusega kell 11.00.

  „Tänavu on meil eriti hea meel selle üle, et piirkondlikul konkursil osaleb pea kolmandiku võrra rohkem tooteid kui eelmisel aastal,“ kommenteeris Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp. „Mõned neist on juba omal käel tuntuks saanud – nagu näiteks graafilise disaini auhinna võitnud Moe Viin 1886. Paljud kvaliteetsed tooted on aga alles oma välja teenitud tuntust kogumas."

Eesti Parim Toiduaine 2013 parimad piirkondlike väikeettevõtjate tooted selgitatakse välja neljas kategoorias: Lõuna-Eesti väikeettevõtete parima toiduaine tiitlile kandideerib viis toodet, Põhja-Eestis kuus toodet, Ida-Eestis kolm toodet ja Lääne-Eestis tervelt üheksa toodet.

Konkursil osalevate toodete hindamisel, 12. märtsil koguneb Tartu Kutsehariduskeskuses ruumi 301 staažikas žürii, kuhu kuuluvad kutsekooli  toiduvaldkonna õpetajad, toitumisteadlased, õppejõud, kaubanduse esindajad, Veterinaar- ja Toiduaimeti esindaja, ajakirjanik ja kohvikute esindaja. Komisjoni tööd juhib Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp. Hindamist on oodatud jälgima ka ajakirjanikest huvilised.

Toidutootjad, kes oma uudistoodetega piirkondlikul konkursil esinevad, on Luha AV, Luke Farmimeierei, Pajumäe Talu, Taarapõllu Talu, Kõlleste Kommimeistrid, HTÜ Tootmine, Kivisaare Veski, Läätsa Kalatööstus, Nantecom Saaremaa DeliFood, Keisri Köök, GrainPro, La Muu, Eesti Traalipüügi Ühistu, Eesti And, Smackers, Estonian Spirit ja Polven Foods.

“Eesti Parim Toiduaine piirkonna väikeettevõttelt 2013“ konkursi võitjad kuulutatakse välja koos “Eesti Parim Toiduaine 2013” konkursi üldvõitjatega aprilli lõpus toimuval Eesti toiduainetööstuse aastakonverentsil.

Juba 19. korda toimuva uudistoodete konkursi „Eesti Parim Toiduaine“ eesmärgiks on innustada tootjaid tegelema tootearendusega ning tõstma sellega nii toidu kvaliteeti kui konkurentsivõimet Eestis ja eksporditurgudel.

 

 

 

 

 

Toiduainekontserni Premia Foods AS nõukogu nimetas ettevõtte uueks juhatuse esimeheks senise juhatuse liikme ja turundusdirektori Katre Kõvaski, kes asub ametisse 15. mail. Ettevõtte senine juhatuse esimees Kuldar Leis jätkab nõukogu liikmena.

 

 

 

 

Ettevõtte juhatus jätkab kolmeliikmelisena: lisaks Katre Kõvaskile kuuluvad Premia juhatusse müügidirektor Silver Kaur ning juhatuse liikmeks ja finantsdirektoriks nimetab nõukogu ettevõtte senise nõukogu liikme Erik Haavamäe.

 

 

Premia Foods’i juhtkond eesotsas Kuldar Leisi ja Katre Kõvaskiga on erinevaid toiduainetööstusi koos juhtinud tänaseks 13 aastat, sellest 7 viimast aastat on tegeldud Premia ehitamise ja arendamisega väikesest jäätisevabrikust piirkonna juhtivaks toidutööstuskontserniks.

 

 

Premia Foods’i nõukogu esimehe Indrek Kasela sõnul on Premia täna kohalikul toiduturul üks edukamaid ettevõtteid. „Premia käive on kasvanud 25 miljonilt eurolt 2006. aastal 86 miljoni euroni 2012. aastal. Meie eesmärk on Premia positsioonide kindlustamine ja kasumlik kasv kõigil turgudel ning ärisegmentides,“ ütles Kasela.

 

 

Tema sõnul on muudatused Premia juhatuses kindlasti positiivsed uudised. „Katre on kogenud juht ning tunneb ettevõtet läbinisti. Ühtlasi saab Katrest esimene naissoost börsifirma juht Eestis. Koostöö Kuldariga jätkub Premia nõukogus ning tema kogemused tulevad kasuks ka strateegilises juhtimises," rääkis Kasela.

 

 

Katre Kõvaskile Premia juhtimist üle andev Kuldar Leis ütles juhatuses toimuvat muudatust kommenteerides, et Eesti vanimast jäätisetootjast on 7 aastaga saanud suur rahvusvaheline ja börsil noteeritud toiduainekontsern.

 

 

„Seitse aastat Premias on olnud huvitav ja kiire aeg. Kahtlemata on just meie meeskonnavaim olnud üheks peamiseks liikumapanevaks jõuks, mis on toonud niivõrd kiire arengu. Arengu jätkamiseks on õige aeg teatepulk edasi anda ning on väga positiivne, et juhatuse esimehe ameti võtab üle minu pikaajaline kolleeg ja meeskonnaliige Katre Kõvask,“ rääkis Leis.

 

 

„Katre ning ülejäänud Premia Foods’i juhtkonna professionaalsus ja kogemused toiduäris on kogu meie tegutsemispiirkonnas märkimisväärsed. Minu poolt palju jõudu ja edu Premiale seatud sihtide saavutamisel," ütles Leis ning lisas, et jääb ettevõtet nõustama strateegilisel tasandil nõukogu liikmena.

 

 

15. mail Premia toiduainekontserni juhtima asuva Katre Kõvaski kinnitusel tegutseb Premia täna kuues riigis ning annab tööd ligikaudu 700-le inimesele, olles turuliider või esimese kahe suurema hulgas kõigis oma ärisegmentides. „See on saavutus, mille eest eriline tänu kuulub kõigile Premia töötajatele. Premia suuremad väärtused on ettevõttes töötavad inimesed ja meie kaubamärgid, sellele ning kasumlikule kasvule jääb fookus ka edaspidi," sõnas Kõvask.

 

 

Muudatusi omanikeringis Premia juhatuse esimehe vahetus kaasa ei too. Premia aktsiatest kuulub Kuldar Leisile 3,37%, mis teeb temast ka suurima Premia eraisikust aktsionäri. Katre Kõvaskile kuulub 1,28%, Silver Kaurile 0,94% ja Erik Haavamäele 0,48% Premia aktsiatest. 62,71% Premia Foods’i aktsiatest kuulub rahvusvahelistele investeerimisfondidele Amber Trust I ja II, KJK Capital, Firebird jt. Suuremate aktsionäride hulka kuuluvad ka LHV pensionifondid ja Ambient Sound Investments.

 

Premia Foods’i 2012. a käive oli 86,4 miljonit eurot, ettevõte annab tööd umbes 700-le inimesele kuues riigis ja on alates 2010. aastast noteeritud NASDAQ OMX Tallinna börsi põhinimekirjas. Premia Foods’i 2012. aasta käibest moodustasid kala- ja kalatooted 40%, jäätis 32% ja külmkaup 26%. Premia on Eesti jäätiseturul nr 1, 40%-lise rahalise turuosaga, ja Baltimaade jäätiseturul nr 1 ligikaudu 23%-lise rahalise turuosaga. Soome jahutatud ja pakendatud kalatoodete turul on Premia nr 1-2, ligikaudu 22%-lise turuosaga.

Atria Eesti AS tõi Vastse-Kuuste kaubamärgi all turule uued vorstitooted – Doktorivorsti ning Juustuvorsti, mis on valmistatud kunagise nõukogudeaegse populaarse retsepti järgi. Stiliseeritud nostalgilise ja retrohõngulise kujunduse on saanud ka mõlema vorsti pakendid. Tooted on peolettidel saadaval alates aprillist – latina lahtises letis, 500g jupina ning 170 g viilutopsis.
 
„Inimesed armastavad endisi aegu meenutada ning unistada, et ka käesolevas ajahetkes oleks rohi sama roheline ja taevas sama sinine kui minevikus – ning vahel oligi – väga paljude toodete eluiga on nii Eesti kui rahvusvaheliste toodete puhul aastakümneid, isegi aastasadu – tõelisi igikestvaid hitte sünnib tootearenduses siiski pigem harva ning neid, mis sünnib, tuleb hoida,“ sõnas Atria Eesti ASi juhatuse esimees Olle Horm. „Piltlikult öeldes oleme toonud selle rohelise rohu ja sinise taeva tagasi, sest Vastse-Kuuste uued vorstid on valmistatud traditsiooniliste originaalretseptide järgi ning vorstid on sellised nagu vanasti – naturaalsed ja äratuntavalt nauditava maitsega.“

Atria Eesti ASi müügidirektori Meelis Laande kinnitusel on retrovorstide eesmärk pakkuda suurele osale tarbijaile nostalgiat, äratundmisrõõmu ja tuttavat maitseelamust. „ Vastse-Kuuste Doktori- ja Juustuvorstis on kõik omal kohal ning valmistatud vana hea retsepti järgi,” rääkis Meelis Laande. „Vorstid on ehedad, kuna kasutame ainult tavapäraseid naturaalseid koostisosi ja lisandeid, nagu näiteks värske muna. Peamiste maitseainetena kasutatakse soola ja pipart. Ühtlasi on kõrge ka mõlema vorsti lihasisaldus – Doktorivorst sisaldab sealiha 51% ja veiseliha 20%, Juustuvorst aga sealiha 40%, veiseliha 16% ning juustu ennast 10%.“

 
Atria Eesti AS (www.atria.ee) on üks suurematest, ligi 400 töötajaga Eesti toiduainekontsernidest ning suuruselt teine seakasvataja Eestis. Ettevõte alustas Eestis tegevust 2005. aastal, kui omandas Valga Lihatööstuse.  2008. aastal saadi AS Wõro Kommertsi ja AS Vastse-Kuuste Lihatööstuse omanikuks. 2009 ühinesid  AS Wõro Kommerts, AS Vastse-Kuuste Lihatööstus ja AS Valga Lihatööstus juriidiliseks isikuks Atria Eesti AS. Atria Eesti omab kolme kaubamärki: Maks & Moorits, Wõro ja VK.  Atria Eesti AS kuulub Soome börsiettevõttele Atria Oy, mille möödunud aasta käive oli 1,34 miljardit eurot ja kasum 18,9 miljonit eurot.

 

Alates tänasest on poelettidel saadaval Tere D-vitamiiniga rikastatud piim, mis on uues käepärases pakendis.

 

 

 

„D-vitamiiniga rikastatud piim pakub meie tarbijatele aastaringselt päikest – lihtsalt ja kättesaadavalt igal ajahetkel. D3-vitamiini omastab organismi paremini kui D2 vitamiini ja seetõttu kasutame oma piimades just D3 vitamiini. Ühest klaasitäiest piimast (200ml) saab kätte 30% päevasest soovitatud D-vitamiini kogusest ehk ca 3 klaasi piima katab päevase vitamiinivajaduse,“ selgitas Tere AS-i juhataja asetäitja Ülo Kivine.

 

 

„Seoses tootmise kolimisega on Tere AS investeerinud pakendite kaasajastamisse, uuendades nende välimust. Käsikäes nende muudatustega loodame anda tarbijatele uue emotsiooni, mis tervendab meid kõiki,“ lisas Kivine.

 

 

D-vitamiini vaegus ohustab Põhjamaa inimesi ka päikesevaestel suvekuudel, rääkimata pikast ja pimedast sügis-talvisest perioodist. D-vitamiin on oluline nii väikelastele kui täiskasvanutele. D-vitamiiniga rikastatud tooted tugevdavad organismi immuunsüsteemi, tagavad terved hambad ja luud.

 

Tere väärtustab kõrgelt oma tarbijaid ja hindab kõigi oma toodete puhul värskust, tervislikkust ja innovaatilisust. Faktum&Ariko uuringutest selgub, et ka tarbija asetab Tere tervise aspektist lähtuvalt ülekaalukalt esikohale

19. märtsil Tallinna Teeninduskoolis kogunenud Eesti Parima Toiduaine hindamiskomisjon omistas Eesti Parima Toiduaine hõbemärgid Valio Forte Speciale juustule, Leiburi Mitmevilja Röstile, Kalevi Désirée cappuccino pralineekompvekile ja Premia Eriti Rammus koorejäätisele ploomiga.

"Toidutööstused on konkursile esitanud väga tugevad tooted, mida on juba saatnud ka suur müügiedu. Oluline pole enam ainult hea, vaid põnev ja uudne maitse, mis on leitud meile teada-tuntud maitseid tavapäratusse kooslusesse paigutades – näiteks pürgisid parima tiitlile lisaks ploomimaitselisele koorejäätisele ka koorejäätis kaneeliga, glasuurkohuke banaanitäidisega ja mitmed muud huvitavad hõrgutised," rääkis Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp kommenteerides esimest hindamispäeva.

Eesti Peakokkade Ühenduse liikmetest koosnev kokkade žürii valis oma lemmikuteks samuti Valio Forte Speciale ja Kalevi Désirée cappuccino pralineekompveki, kuid pagaritoodetest eelistasid kokad Fazer Fresh Mitmeviljaleivakest ning magustoitudest Premia Leiutajateküla Lemmik koorejäätist.

 

 

 

 

 

 

 

Homme, 20. märtsil võtab hindamiskomisjon ette puu- ja köögiviljatoodete, lihatoodete, kalatoodete, kastmete, valmistoitude ja muude toodete kategooriad, kus hõbemärgile konkureerib ühtekokku 43 toodet. Ülejäänud kategooriate võitjad, nagu parim toit tervisele ning parim alkohoolne ja mittealkohoolne jook, valitakse 3. aprillil, kui hõbemärkide saajate vahel selgitatakse välja ka Eesti Parima Toiduaine kuldmärgi tiitli saav toode.

 

Parimad piirkondlike väikeettevõtete tooted, meedia lemmiktoote, rahva lemmiktoote ning Eesti Parima Toiduaine kuldmärgi võitjad tehakse teatavaks 25. aprillil toimuval Eesti Toiduainetööstuse Liidu aastakonverentsil.

 

 

 

 

Hindamispäeva kokkuvõte:

 

Üldhindamiskomisjon

 

Eesti Parim Piimatoode 2013 – Valio Forte Speciale

 

Eesti Parim Pagaritoode 2013 – Leibur Mitmevilja Röst

 

Eesti Parim Kondiitritoode 2013 – Kalev Désirée cappuccino pralineekompvek karamelliseeritud mandliga

 

Eesti Parim Magustoit 2013 – Premia Eriti Rammus koorejäätis ploomiga

 

 

 

Kokkade lemmikud

 

Kokkade lemmik piimatoode 2013 Valio Forte Speciale

 

Kokkade lemmik pagaritoode 2013 – Fazer Fresh Mitmeviljaleivake

 

Kokkade lemmik kondiitritoode 2013 - Kalev Désirée cappuccino pralineekompvek karamelliseeritud mandliga

 

Kokkade lemmik magustoit 2013 – Premia Leiutajateküla Lemmik koorejäätis

 

 

 

Loe lähemalt konkursist aadressil www.toiduliit.ee/parim

 

 

 

Tutvu hindamiskomisjonide liikmetega aadressil http://toiduliit.ee/Uudised/id/995/lk/0/

 

 

 

Tutvu hindamiste ajakavaga aadressil http://toiduliit.ee/Uudised/id/996/lk/0/

Jälgi võitjate väljakuulutamist Facebookis: www.facebook.com/EestiParimToiduaine

Tänasel Eesti Parima Toiduaine konkursi hindamisel otsustati välja anda kaks parima lihatoote hõbemärki – Talleggi jogurti fileešašlõkile ja Rakvere Lihakombinaadi lastegrillvorstile ploomidega lambasooles.

Lisaks pälvisid hõbemärgi puu- ja juurviljatoote eest Põltsamaa Felixi magusad kõrvitsakuubikud, parima kalatoote eest M.V. Wool marineeritud angersäga, parima kastme eest Põltsamaa Felixi mädarõikakaste ja parima valmistoidu eest Põltsamaa Felixi praekapsas porgandiga.

Konkurssi korraldava Eesti Toiduainetööstuse Liidu juhataja Sirje Potiseppa sõnul oli tänane hindamispäev ääretult põnev. „Eriti pingeliseks kujunes lihatoodete kategooria, kus nii üldkomisjon kui ka kokkade komisjon otsustasid välja jagada esmakordselt konkursi ajaloos kaks hõbemärki, kuna ühte toodet teisele eelistada oli lihtsalt võimatu,“ ütles Potisepp. „Konkursitööde seas oli ka väga palju kõrge lihasisaldusega tooteid – järelikult on turg selleks positiivseks trendiks küps,“ sõnas ta.

Kokkade žürii hinnangud langesid täna pea kõikides kategooriates kokku üldkomisjoni lemmikutega, vaid parima puu- ja juurviljatoodete kategoorias eelistasid kokad Salvesti Meie Mari pohlamoosi.

Ülejäänud kategooriate võitjad, nagu parim toit tervisele ning parim alkohoolne ja mittealkohoolne jook, valitakse 3. aprillil, kui hõbemärkide saajate vahel selgitatakse välja ka Eesti Parima Toiduaine kuldmärgi tiitli saav toode.

Parimad piirkondlike väikeettevõtete tooted, kokkade lemmiktoote, meedia lemmiktoote, rahva lemmiktoote ning Eesti Parima Toiduaine kuldmärgi võitjad tehakse teatavaks 25. aprillil toimuval Eesti Toiduainetööstuse Liidu aastakonverentsil.

Hõbemärkide võitjad:

Eesti Parim Piimatoode 2013 – Valio Forte Speciale

Eesti Parim Pagaritoode 2013 – Leibur Mitmevilja Röst

Eesti Parim Kondiitritoode 2013 – Kalev Désirée cappuccino pralineekompvek karamelliseeritud mandliga

Eesti Parim Magustoit 2013 – Premia Eriti Rammus koorejäätis ploomiga

Eesti Parim Köögiviljatoode 2013 – Põltsamaa Felix magusad kõrvitsakuubikud

Eesti Parim Lihatoode 2013 – Tallegg jogurti fileešašlõkk ja Rakvere Lihakombinaat lastegrillvorst ploomidega lambasooles

Eesti Parim Kalatoode 2013 – M.V. Wool Marineeritud Angersäga

Eesti Parim Kaste 2013 – Põltsamaa Felix mädarõikakaste

Eesti Parim Valmistoit 2013 – Põltsamaa Felix praekapsas porgandiga

Kokkade lemmikud

Kokkade lemmik piimatoode 2013 - Valio Forte Speciale

Kokkade lemmik pagaritoode 2013 – Fazer Fresh Mitmeviljaleivake

Kokkade lemmik kondiitritoode 2013 - Kalev Désirée cappuccino pralineekompvek karamelliseeritud mandliga

Kokkade lemmik magustoit 2013 – Premia Leiutajateküla Lemmik koorejäätis

Kokkade lemmik puu- ja juurviljatoode 2013 – Salvest Meie Mari pohlamoos

Kokkade lemmik lihatoode 2013 - Tallegg jogurti fileešašlõkk ja Rakvere Lihakombinaat lastegrillvorst ploomidega lambasooles

Kokkade lemmik kalatoode 2013 - M.V. Wool Marineeritud Angersäga

Kokkade lemmik kaste 2013 – Põltsamaa Felix mädarõikakaste

Kokkade lemmik valmistoit 2013 - Põltsamaa Felix praekapsas porgandiga

Loe lähemalt konkursist aadressil www.toiduliit.ee/parim

Tutvu hindamiskomisjonide liikmetega aadressil http://toiduliit.ee/Uudised/id/995/lk/0/

Tutvu hindamiste ajakavaga aadressil http://toiduliit.ee/Uudised/id/996/lk/0/

Jälgi meid Facebookis: www.facebook.com/EestiParimToiduaine

Tänasest on Saku Õlletehase Facebooki-lehel üleval uudne söögi- ja joogikohtade infot koondav Pubiwiki, kuhu kõik inimesed on oodatud sisestama oma lemmikuid.

Pubiwiki on ainulaadne sotsiaalmeedia rakendus Eestis, mis annab inimestele ülevaate siin tegutsevatest söögi- ja joogikohtadest ja nende eripärast. Lahendus on interaktiivne ja täieneb iga päevaga. Täielik Eesti pubide ülevaade peaks kokku saama suve lõpuks.

"Pubiwiki Saku Õlletehase lehel Facebookis on mugav võimalus saada kiirelt infot söögi- ja joogikohtade kohta. Näiteks juhul, kui parajasti käsil otsustamine, kuhu sõpradega õhtul sööma ja sinna juurde klaasi jahedat õlut nautima minna,“ ütles Saku Õlletehase kommunikatsioonijuht Kristiina Tamberg. „Eesti juhtiva õlletootjana peame enda rolliks kahtlemata ka kultuurse õlletarbimise levikule kaasa aitamist, mille osaks on õlle kvaliteetne serveerimine ning sobivate toidu ja õlle koosluste pakkumine.“

Pubiwiki rakendus toimib järgmiselt: inimesed on oodatud nimetama Saku Facebooki lehel www.facebook.com/saku.ee pubisid, baare, restorane või meelelahutuspaiku, kus neile meeldib aega veeta. Sealt jõuab info Pubiwiki andmebaasi, kus praeguseks on üleval ligi saja söögi- ja joogikoha info.

Saku Õlletehas toetab õlle- ja pubikultuuri arengut Eestis, tehes selle raames pidevalt uuendusi oma toodetes ning aidates kaasa kvaliteetsel tasemel õlle ja toidu pakkumisele.

Saku Õlletehas on 192-aastase ajalooga Eesti vanim ja suurim järjepidev õlletööstus. Saku eesmärk on pakkuda tarbijatele kvaliteetsete jookidega mõnusat värskendust ja uudseid elamusi. 2008. aastast on Saku Õlletehas rahvusvahelise õllekontserni Carlsberg täieõiguslik liige, kuuludes seeläbi rahvusvahelisse õlletootjate kõrgliigasse.