62% Eesti tarbijatest on keskkonna pärast mures

PRESSITEADE XVII Toiduainetööstuse Aastakonverents 2023 Täna toimuval XVII Toiduainetööstuse Aastakonverentsil peatuti põhjalikult ka roheväljakutsete teemadel, kuna Eesti edukus roheleppe eesmärkide saavutamisel sõltub suurel määral ka põllumajanduse ja toiduainetööstuse kestlikust toimimisest. Tarbijate ootused on selles osas kõrged – 62% Eesti tarbijatest…

Loe lähemalt62% Eesti tarbijatest on keskkonna pärast mures

„Eesti Parimad Toiduaine“ konkursi hõbemärgid on selgunud

PRESSITEADE „Eesti Parima Toiduaine“ konkursi hõbemärke jagati kokku 11 kategoorias. Piirkondlike väiketoodete võitjad selguvad järgmisel nädalal ning kuldmärgid ehk selle aasta Eesti parimad toiduained aprillis. Toiduliidu juht Sirje Potisepp tõi välja ühe tänavuse trendina taimsete toodete lisandumine toiduvalikusse – näiteks…

Loe lähemalt„Eesti Parimad Toiduaine“ konkursi hõbemärgid on selgunud

Levinuimad vead, mida kodus pakendi sorteerimisel tehakse

PRESSITEADE 4. november 2022 Käimasoleval avatud tööstuste nädalal pööratakse erilist tähelepanu toidu kestlikule tootmisele, aga ka toidu tarbijapoolsele käsitlemisele. Lisaks liigsele toiduraiskamisele on teiseks teravaks teemaks toidupakendite õige sorteerimine. Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskuse (TFTAK) toidu säilivuse, pakendite ja jätkusuutlikkuse suunajuht…

Loe lähemaltLevinuimad vead, mida kodus pakendi sorteerimisel tehakse

Küsitlus: Eesti toiduainetööstused sihivad süsinikneutraalset ja jäätmevaba tulevikku

PRESSITEADE „Tänavune avatud tööstuste nädal on pühendatud kestliku toidusüsteemi loomisele, milles suur vastutus langeb ka toidutööstuste õlgadele. Kuigi elame mitme keerulise kriisi tippajal ning olukord nii Eesti, kui maailmaturul on keeruline ja rohkesti väljakutseid pakkuv, ei loobu meie tööstused ka…

Loe lähemaltKüsitlus: Eesti toiduainetööstused sihivad süsinikneutraalset ja jäätmevaba tulevikku

Avatud toidutööstuste nädal keskendub kestlikule toidusüsteemile

PRESSITEADE 31. oktoober 2022 Esmaspäeval, 31. oktoobril algas traditsiooniline avatud toidutööstuste nädal, mille raames tutvustavad Eesti toidutootjad tarbijatele oma igapäevatööd. Üritus toimub tänavu taas virtuaalselt ning selle aasta fookusesse on võetud kestliku toidu tootmine ja kestlik toidusüsteem, kus on oma…

Loe lähemaltAvatud toidutööstuste nädal keskendub kestlikule toidusüsteemile